El cinquè bou es va quedar sense eixir en la nit del 7 de setembre

El cinquè bou es va quedar sense eixir en la nit del 7 de setembre

Salvador Almenara “Marsaga”, qui va estar tot el 7 de setembre comentant en directe a través de la televisió local cadascun dels bous i jugades que es portaven a terme, reflexiona sobre com va anar la nit del nostre dia gran de bous, els animals que es van soltar, els seus emboladors i l'afició.

En la nit del dia 7 de setembre, va obrir el torn de emboladors el bou Cebollito, que va ser embolat per la quadrilla de Ximo i Xato, sent Mario González Aguilar el tallador de la corda.

Esment especial mereix l'actuació del bou de nom Remache de Celestino Cuadri, amb el número 2 i el 4 de guarisme. Aquest bou va ser embolat sota la modalitat denominada "de caixó a piló" o, el que és el mateix, va ser embolat sense ser soltat anteriorment. José Miguel Martínez va ser el tallador de la corda després de ser embolat per la quadrilla de José Comes.

La tercera embolada de la nit va ser la del bou Pajarito, al que li va tallar la corda Víctor Màximo Basiero, sent els seus emboladors la quadrilla de Ramón Ballester, El Casturret.   

La quadrilla de Fernando Ferrer El Rallat, va embolar al quart bou de la nit, Bonito, al que li va tallar la corda Vicente Aguilar Abril.

Al principi estava prevista una cinquena embolada, no portant-se a terme per problemes físics del bou Alpargata, que va acusar en excés la seua actuació vespertina.

Reflexionant sobretot el dia, una gran vesprada, i nit, de bous digna d'un 7 de setembre. Lògicament hi haurà opinions per a tots els gustos, però al meu entendre particular, dic que, pel vist enguany, indubtablement que tot és superable, però en quant a presentació i prestigi, el llistó de la comissió del 2009, ho han posat prou alt.

Quan es produeixen moments de perill en els tancaments de Pamplona, es diu que el capot de San Fermín ha fet acte de presència. Si és així, segons sembla en el segon bou de la vesprada, la nostra Patrona, la Verge al peu de la Creu, tampoc és manca a l'hora de manejar el seu.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

10 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres