Respecte en el minut de silenci en homenatge a “El Indio” i Antonio Benavent

Respecte en el minut de silenci en homenatge a “El Indio” i Antonio Benavent

El 7 de setembre és el dia gran del bou a Puçol i, per això, la concentració d'aficionats al bou i a la festa per totes els carrers del nucli antic de la població és nombrosa. Enguany, un gran cartell organitzat per la Comissió del 7 avalava una vesprada que va donar tot el que s'esperava d'ella. Salvador Almenara “Marsaga” realitza la crònica del que va ser la vesprada del 7 de setembre.

Prestigi i presentació. Aquestes són les paraules que de manera breu defineixen el cartell de bous que en el seu moment va elaborar la comissió titular per al gran dia del 7 de setembre. D'ací l'enorme interès i la consegüent afluència de públic, que vinguts, a més de molts racons de la Comunitat Valenciana, de quasi la totalitat de comunitats que formen el territori nacional.

A les 8 quasi en punt del matí, sonava el tercer coet que anunciava el començament del tradicional tancament amb reses de la ramaderia de Germans Benavent, que va transcórrer sense incidents pels carrers del nucli antic de Puçol, posteriorment es van soltar tres bous de la mateixa ramaderia amb els quals va finalitzar aquesta matinal del 7 de setembre.

Sobra dir, l'interès que desperta la tradicional baixada de caixons en el nostre poble, doncs, com sempre, el trajecte habitual on transcorre aquesta baixada va concentrar una gran quantitat de públic: tant de participants de la mateixa, com d'espectadors que s'amuntegaven en les voreres del recorregut fins a la plaça Joan de Ribera on, com sempre, finalitza aquesta desfilada multicolor i queden situats els caixons dels bous per a la no menys tradicional desencaixonada.

El tir de focs d'artifici va donar pas, als sons de tabal i dolçaina, a un respectuós minut de silenci com homenatge a dues persones molt vinculades al món del bou, concretament a Ángel Luengo "El Indio", propietari de la finca La pequeña Andalucia, i a Antonio Benavent, un dels propietaris de la ramaderia Hermanos Benavent.

La primera desencaixonada de la vesprada va ser la del bou de nom Pajarito, marcat amb el número 35 i el 5 com guarisme, aquest preciós burraco pertanyia a la ramaderia de Torrestrella i va tenir una gran actuació amb emocionants arrancades que van posar en un apur a més d'un aficionat.

Cebollito, de Celestino Cuadri, va anar el segon de la vesprada, també amb el 5 com guarisme i marcat amb el número 10, bou molt ben presentat i molt en el tipus de la ramaderia. Va tenir una actuació d'acord amb el seu encarte, sent el protagonista de l'únic esglai (un gran esglai diria jo) de la vesprada.

Altre gran bou de presentació va ser el tercer de la vesprada. La seua estampa posava bé a les clares la seua procedència, digna de qualsevol plaça de bous de primera categoria. No així el seu joc, del que va deixar prou que desitjar. Aquest preciós cárdeno anava marcat amb el número 11, guarisme 5, i atenia al nom de Bonito i pertanyia, com no, a la ramaderia de Victorino Martín.

A la ramaderia salmantina del Vellosino, pertanyia el bou Alpargata, marcat amb el 3 i el 5 com guarisme. Poc podem destacar d'aquest bou, a més d'estar excel·lentment presentat i de ser el protagonista de la quarta i última desencaixonada de la vesprada.

Aquesta va finalitzar amb la solta d'una vaca en puntes i la embolada de l'altra per la quadrilla de emboladors de Paco López, sent la talladora de la corda la component de la comissió Rosa Martínez Català.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

09 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres