L'esport global desembarca en la platja de Puçol

L'esport global desembarca en la platja de Puçol

El sol es posa sobre les platges valencianes. Les últimes pluges han entelat el final de l'estiu en el litoral mediterrani i és moment de fer balanç. La crisi econòmica ha assotat al sector turístic, que tanca el període estival amb un descens en l'ocupació hotelera. Davant d'esta conjuntura, empreses privades i administracions han hagut d'aguditzar l'enginy per a oferir noves fórmules i servicis als banyistes. El resultat ho han pogut disfrutar, entre altres, els veïns de Puçol.

 

Valenciana del Deporte y Salud és l'empresa que gestiona els sistemes de vigilància i salvament en les platges del municipi. Fins ací tot pareix normal i corrent, però res més lluny de la realitat. La societat que dirigix Sergio Catalá és pionera a oferir activitats esportives nàutiques i subaquàtiques a peu de platja, aconseguint d'esta forma una gestió integral de la costa.

"El que busquem és dinamitzar la platja a nivell esportiu i oferir un servici lúdic a més dels servicis de vigilància i salvament", explica el director gerent. L'empresa, que també presta els seus servicis en distintes platges de la província de Barcelona, va elegir Puçol per a posar en marxa els seus projectes i d'esta manera nostres banyistes poden presumir d'uns servicis pioners en la comunitat.

Balanç positiu

La iniciativa de Valenciana del Deporte ha tingut una enorme acollida este estiu. Els terminis d'inscripció per als cursos van romandre oberts molt poc temps donada l'excel·lent resposta dels banyistes, que es van apuntar en massa. Tant els batejos de busseig com el lloguer de caiacs, que són les disciplines que s'han oferit, "han sigut tot un èxit", afirma Catalá.

Els baptismes de busseig es van celebrar en els mesos de juliol i agost i van tindre tan bona acceptació que es va realitzar un curs extra. Les classes van permetre als veïns submergir-se en l'aigua durant més de mitja hora proveïts amb tot l'equip: trage de neopré, botella d'oxigen i ulleres de busseig per a poder contemplar els secrets que s'amaguen dins dels espigons. El fons marí de la nostra platja deixa així de ser un món misteriós i ja està a l'abast de tots, gràcies a la iniciativa d'esta societat de capital valencià.

A més dels cursos, Valenciana del Deporte y Salud va sorprendre este estiu als banyistes amb el simulacre d'un mos d'una tintorera i la posterior actuació dels servicis de socorrisme. El rescat es va realitzar en un temps rècord, la qual cosa demostra que l'oferta lúdica d'esta societat no resta ni de bon tros eficàcia a la seua vessant de salvament. "Esta és l'essència de la nostra empresa i el que la distingix de la resta: apliquem una gestió integral de la platja, des d'atendre una picadura de medusa fins a tensar la xàrcia en un partit de voleibol".

El millor equip humà i tècnic

El capital humà que Valenciana del Deporte y Salud posa sobre el terreny garantix completament la seguretat dels banyistes. L'empresa compta amb més de 30 socorristes, 8 infermers, patrons d'embarcació i servicis d'ambulància. Com explica el seu director, "el nostre sistema de vigilància és molt rígid i tenim una màxima inviolable: mai es pot quedar buida una torre de vigilància. Els socorristes saben que es juguen el lloc."

El personal que protegix als veïns de Puçol mentre disfruten d'un dia de platja se completa amb un sofisticat equip d'instructors de rescat amb motos d'aigua, "un servici que molt poques empreses oferixen en la província de València". Els mitjans tècnics d'intervenció immediata són "els més eficaços" i estan formats per motos d'aigua amb llitera de rescat, quads i la resta de suports de socorrisme.

Pròxims objectius

Amb la col·laboració dels servicis municipals del nou govern, que s'ha bolcat amb l'innovador projecte, l'objectiu per al 2010 és donar-li a la platja un toc esportiu global. "Volem implantar el desenrotllament de pràctiques esportives en tota la platja amb l'organització de campionats de voleibol i futvolei guiats per monitors i oberts a tot el món", planteja Sergio, que insistix que el producte lúdic que oferix la seua societat "no l'oferixen altres empreses com a Creu Roja".

Dins de l'oferta d'activitats nàutiques, una de les tasques que es posaran en marxa el pròxim estiu serà l'escola de vela, un esport que gaudix de molta afició en la nostra comunitat, més si és el cas després de la disputa de la Copa Amèrica fa dos anys.

La platja de Puçol és sinònim d'oci, de diversió però també de seguretat. Renovada la "Q" de qualitat turística i reforçat el compromís amb Valenciana del Deporte y Salud i el seu excel·lent equip de treball, l'estiu de 2010 es presenta amb les millors expectatives possibles per a una platja, la del nostre poble, que res ha d'envejar a paradisos caribenys o cales verges... almenys a deixar de costat l'avorriment.

Informa: Dani Casado

 

27 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres