Manuel Miguel i Salvador Bonet, mentiders compulsius

Manuel Miguel i Salvador Bonet, mentiders compulsius

Quan la mentida és un art i enganyar el contrari una forma de proclamar-se campió, però de forma absolutament legal, sense trampes, un sens dubte està parlant d'un dels jocs típics del Mediterrani: el truc. En el torneig de festes organitzat per la Falla Hostalets, Manuel Miguel i Salvador Bonet van demostrar que són els que millor mentixen.

 

Vint-i-quatre parelles de "honrats" mentiders van iniciar el passat 5 de juny el llarg camí que els havia de conduir, amb sort i notable habilitat en l'art d'enganyar al proïsme, a la final del quint Campionat de truc organitzat per la Falla Hostalets dins de la programació de festes de setembre.

Els d'Hostalets tenen clar que el seu és donar vida al casal durant tot l'any, per la qual cosa no tenen cap problema a organitzar exposicions de fotos taurines (normalment coincidint amb els dies de bous en Ildefonso Fierro, on es troba enclavat el casal), tornejos futbolístics (bo, estos els realitzen en el Poliesportiu Municipal, el casal no reunix les mesures reglamentàries) o qualsevol altra activitat oberta a tota la població.

Esta quinta edició del torneig de truc, la final del qual es va celebrar durant les festes, amb l'assistència dels festers per a l'entrega de premis, va comptar amb molt de públic al voltant, algun inclús infiltrat per l'enemic per a intentar "caçar" els senyals de cada parella.

Vicente Edo i José Mª Izquierdo van demostrar una sobreixent habilitat per a manejar les cartes, els senyals, el verb fàcil i equívoc, i, per descomptat, per a intentar confondre als seus oponents. Tot això va ser recompensat amb un segon lloc en el torneig, el que parla molt bé de les seues facultats.

Però si hi ha una parella que pot presumir d'habilitat en el "noble" art del truc, eixa és la formada per Manuel Miguel i Salvador Bonet, dos mentiders compulsius que han fet dels seus trucs, fal·làcies i mentides una autèntica màquina de guanyar campionats de truc, ja que no és la primera vegada que es porten la copa del guanyador en una olimpíada d'este tipus.

El seu és la demostració palpable de què mentir no sempre és censurable, a vegades té premi i tot.

 

26 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres