Club Bonsai Puçol, quan cuidar plantes és tan important com cuidar els amics

Club Bonsai Puçol, quan cuidar plantes és tan important com cuidar els amics

El Club Bonsai Puçol és un dels veterans de la població. També la seua vinculació a les festes data del segle passat, ja que per als components del club és una forma de donar a conéixer la seua labor i la seua bona predisposició: sempre estan disposats a assessorar qualsevol veí que acudisca amb el seu cultiu, siga o no soci del club.

 

Tots els dimecres a la vesprada, de 18 a 22 hores, en una xicoteta seu situada en la planta alta del Mercat Municipal, el club de bonsais es reunix per a compartir descobriments, comentar les últimes publicacions del sector o presentar l'estat en què es troben els cultius de cada soci.

Però no són un grup tancat, ni de bon tros, la seua és una baralla continuada per desmitificar la dificultat d'esta disciplina i, sobretot, per ajudar a qualsevol que vol iniciar-se en esta especialitat, que no és tan difícil com alguns pretenen.

"Un bonsai és qualsevol cultiu que es realitza en un test", proclama amb un somriureJulio Esteve Civera, el president del club. "I açò és una cosa que molts veïns hem fet des de sempre, pel que no cal pensar que es tracta únicament d'arbres que s'han reduït perquè càpien en un xicotet recipient".

Amb eixe afany desmitificador, en els anys noranta del passat segle van començar a col·laborar amb la Festes populars i patronals de setembre, exhibint orgullosos els seus treballs i oferint informació a tot aquell que volguera esbrinar algun detall o sentira la curiositat d'endinsar-se en este monet tradicionalment associat no sols a la jardineria, sinó també a la meditació i a pràctiques d'origen oriental.

"Un pot arribar tan lluny en el món del bonsai com desitge; de fet, nosaltres eixim habitualment en les revistes especialitzades del sector, on es pot deprendre molt sobre el cultiu... però sense oblidar que, amb un poc de paciència, qualsevol pot tindre el seu propi bonsai en la terrassa o el balcó de sa casa", continua el president en el seu empenyorament desmitificador.

Amb un president així, tan planer, no és estrany que durant l'exposició realitzada en el Col·legi públic La Milotxa, per a mostrar els veïns la seua àmplia col·lecció, hagen sigut molts els veïns que s'han acostat a preguntar, a tafanejar, inclús a comprar bitllets d'eixa loteria tan necessària per a mantindre molts clubs i associacions locals, una loteria en què el premi, per descomptat, era un bonsai.

L'alcalde José Vicente Martí, el president Julio Esteve, el cap dels festers José Sanchis, diversos regidors i un ampli grup de festers i veïns de la població van assistir a la inauguració d'esta mostra que, durant tot un cap de setmana, va servir per a mostrar quaranta peces, entre grans i miniatures, totes elles propietat del Club Bonsai Puçol, que continua tenint les seues portes obertes als veïns tots els dimecres de l'any... encara que televisen partits de la Champions, perquè per a ells el contacte continuat entre els seus socis i amics és tan important com eixe estonet que diàriament dediquen a les seues plantes.

25 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres