Dimarts 8 de setembre: Andy i Lucas tanquen el dia gran de les festes de Puçol

Dimarts 8 de setembre: Andy i Lucas tanquen el dia gran de les festes de Puçol

L'edició de les Festes Populars i Patronals de 2009 agonitza. Passat el dia del toro, les festes reprenen el pols de la religiositat i la solemnitat d'un poble en festes que honra a la seua patrona. El dia 8 de setembre és el dia gran de les festes, el qual més actes té: despertá, missa en honor a la Patrona, mascletá, ofrena, processó i concert de Andy i Lucas.

A les set i mitjana del matí, quan algun despistat camine encara pensant en el bou, les campanes de l'Església dels Sants Joans voltejaran gojoses per ser el dia de la festa major. Els festers redundaran en el soroll que produeix la despertà, amb coets i focs artificials de tota índole.

Irene EsteveArantxa Candelas, ambdues festeres, assenyalen que "és el dia més religiós per als festers".

A les onze, la Banda de Música Santa Cecilia de Puçol acompanyarà als festers per a arreplegar a les seues parelles abans de la solemne missa de les dotze. Ç

A les dos, la pólvora reprèn el protagonisme amb una traca que es dispararà en el carrer San Joan i una mascletà en l'esplanada de la muralla de l'antic camp de futbol.

A la mateixa hora, de dotze a dos del migdia, i de cinc a vuit de la vesprada, s'instal·larà en el Passeig de la Constitució un parc infantil temàtic sota el títol Far West.

A les sis prossegueixen els actes litúrgics. És l'hora de l'ofrena de flors a la Verge al peu de la Creu, patrona de Puçol. El grup de Tabal i Dolçaina de Puçol i la Banda de Música Santa Cecilia amenitzaran el trajecte de festers i festeres, infantils, joves, i casats, a més dels devots de la Verge i associacions del poble.

A les vuit i mitja de la vesprada, tindrà lloc la solemne processó, que finalitzarà amb un castell, abans que Andy i Lucas puge a l'escenari instal·lat en la Plaça del País Valencià, epicentre de les festes de Puçol.

Arantxa i Irene comenten que la decisió de contractar al grup Andy i Lucas va vindre determinada perquè "és un grup conegut per a molts segments de la gent i vam pensar que a la majoria els agrada".

07 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres