L'Espai Jove, un referent cultural i social per als nostres jóvens

L'Espai Jove, un referent cultural i social per als nostres jóvens

Dos enormes cubs, un amb una sala multiusos dotada de les últimes tecnologies i un altre amb espais per a tallers i activitats associatives, formen el projecte més ambiciós per als jóvens de Puçol: l'Espai Jove, un punt de trobada per als col•lectius juvenils que serà una realitat en 2010 gràcies als més de dos milions d'euros del Pla Zapatero.

 

L'Espai Jove compta amb una sala multiusos dotada amb l'última tecnologia per a albergar concerts, conferències, exposicions, ciberaulEs... A més, en una altra sala es podran desenrotllar tallers informàtics, activitats associatives i formatives i estarà ubicada la biblioteca municipal. En definitiva, dos espais creatius, en l'interior, i dos enormes cubs en el seu aspecte exterior. Un exterior que comptarà també amb una zona per a activitats esportives, lúdiques i festives. Tot això en la zona de Santigons, al costat del Caminás.

"En el nostre municipi, l'Espai Jove és sens dubte la inversió emblemàtica del Pla Sabater", assegura l'alcalde, José Vicente Martí"Són aproximadament 2,2 milions d'euros els que s'han rebut del Govern Central per a l'execució del projecte que, al costat del milió d'euros més que s'han gastat en la resta d'obres realitzades amb el Fons Estatal d'Inversió Local, suposen una inversió total de 3,2 milions d'euros rebuts de l'Estat en enguany".

L'Espai Jove compta amb un pressupost de 2.167.000 euros, amb el que es va a dur a terme tot allò necessari per a la seua posada en funcionament: acabat interior, urbanització exterior, ascensor, multimèdia, SAI (Sistema d'Alimentació Ininterrompuda), comunicacions i seguretat.

Al concurs es van presentar vint-i-sis empreses. L'adjudicatària i, per tant, l'encarregada de portar este projecte a bon port va ser BM3, Obres i Servicis SA. Entre els avantatges que va aportar per a fer-se amb l'obra, s'inclou el compromís d'acabar-lo poc després de Falles de 2010 i la contractació de 74 treballadors, dels quals un 15% són de més de 45 anys i un gran percentatge són veïns de Puçol.

A finals de l'estiu, l'alcalde i el regidor de joventut van estar visitant les obres, al costat de tècnics de BM3. Una visita que va servir per a confirmar que els treballs s'estan desenvolupant segons el calendari previst i l'Espai Jove serà una realitat durant el segon trimestre de l'any que ve.

Però això és només el principi, perquè una vegada finalitzada l'obra comença el verdader treball, la raó de ser d'este emblemàtic edifici en la gènesi de la qual, durant l'anterior legislatura, ja va estar present l'actual regidor de Joventut, Juan Manuel Busto"Pretenem que l'Espai Jove siga un lloc de trobada, de treball, d'oci, de diversió, d'amistat per a la joventut. Anem a dotar-lo de tot allò necessari perquè es convertisca en un espai viu, dinàmic i lúdic: un referent social i cultural per als nostres jóvens".

 

23 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres