Garranchero, el Miura que va deixar prou que desitjar

Garranchero, el Miura que va deixar prou que desitjar

El dissabte 19 de setembre va tenir lloc el primer dia de bous celebrat dins de les festes organitzades per la Comissió Taurina el Barri. Un dissabte que tenia com figura estrella un animal de la ramaderia de Miura. Salvador Almenara “Marsaga” realitza la crònica d'aquest primer dissabte taurí del Barri.

 

Entre els molts objectius que la penya taurina El Barri s'havia marcat des de la seua fundació, allà per l'any 1993, estava el que bous de les ramaderies de més prestigi de la cabanya brava espanyola pogueren ser exhibits algun dia durant els seus festejos taurins, cosa d'altra banda impensable en els primers anys de vida d'aquesta exemplar penya.

Un d'aquests pretesos objectius es va fer en realitat la vesprada del passat dissabte 19 de setembre, al ser exhibit pels carrers del barri de San Claudio un exemplar pertanyent al llegendari ferro de Don Eduardo Miura, concretament al bou de nomGarranchero, marcat amb el nombre 19 i amb el 3 com guarisme, amb les formes i pelatge típics d'aquest encast, però que va tenir una actuació que va deixar bastant que desitjar.

Anteriorment a aquest bou es va soltar, en primer lloc a un animal de la ramaderia sevillana de Germans Porta, de nom Indeciso, marcat amb el nombre 15 i el 4 com guarisme, bou amb molts quilos, de pelatge castany, ben presentat però que tampoc va oferir gens digne de ser destacat.

En tercer lloc es va soltar el bou marcat amb el nombre 31, i el guarisme 4, de nomArruïnado, també pertanyent a la ramaderia de Germans Porta, igualment amb molta romana, però seriós i ben presentat, encara que tampoc va destacar per la seua cobdícia i bravura.

Huraño era el nom del bou de la ramaderia de Jandilla, amb el 5 com guarisme i amb el 90 en el seu costillar. Soltat en quart lloc, va protagonitzar una espectacular eixida del calaix i una excel·lent actuació posterior, però que ja es van encarregar els de sempre de massacrar-lo i de trencar-li les seues braves i llargues envestides.

La solta d'unes vaquetes de Jaume Bosch "El Saliner" van donar pas a la embolada del jònec de nom Melocotón, també propietat del ramader puçolenc a qui va tallar la corda Joaquin Lara, després de ser embolat per la quadrilla de José Comes.

La mateixa quadrilla d'emboladors es va encarregar d'aquest menester de les quatre embolades de la nit. La corda del primer toro va ser tallada pel president de la penya, Antonio Fort. En segon lloc va ser Dani Martí l'encarregat de tallar la corda.

Juan José Borrás es va encarregar de tallar-li la corda al bou Huraño, embolat en tercer lloc. Tancant el torn de talladors, José Cisneros, que li va tallar la corda al quart i últim bou de la nit.

Informa: Salvador Almenara "Marsaga"

 

22 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres