Primers deures per als pares en la seua particular volta al cole

Primers deures per als pares en la seua particular volta al cole

El col•lectiu de pares de la localitat inicia el seu propi curs escolar amb els tallers sobre educació i prevenció. Conscients dels problemes que aguaiten als seus fills (drogues, tabac, alcohol), disposen d'un fòrum de debat on posar en comú les seues preocupacions i, en definitiva, aprendre a prevenir.

 

El dia 1 d'octubre, a l'Espai Social La Barraca, els pares viuran la seua particular volta al cole. A les 18'00 hores es celebra una taula de debat sota el títol El paper de la família en prevenció de drogodependències. Aquest taller forma part del Programa Provincial d'Activitats Preventives de la Diputació de València, a través de FEPAD.

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament duu anys sol·licitant els serveis de la Fundació per a l'Estudi, Prevenció i Assistència a les Drogodependències (FEPAD) a través de les subvencions que ofereix la Diputació. Es tracta de tallers destinats a distints col·lectius (família, comunitat, joventut) que tenen com objectiu general oferir als ciutadans actuacions educatives i preventives.

L'any passat, les AMPAs dels col·legis del poble van decidir unir-se per a organitzar activitats conjuntament i aconseguir així major repercussió. Es tracta de l'Escola de Pares, un espai on debatre i posar en comú idees sobre l'educació dels fills. Gràcies a l'ajuntament, que va posar sobre la taula l'oferta de tallers de FEPAD, les AMPAs disposen d'una eina eficaç per a tractar temes que els preocupen sobre el futur dels seus fills.

La novetat del pròxim curs que ja arranca és la presència de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol, que se suma a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels 5 col·legis de primària de la localitat. La primera cita del curs aborda un dels assumptes que més maldecaps provoquen als pares: les drogues. El taller va dirigit precisament a ells, als pares, que són l'entorn més directe dels joves, al costat de professors i mediadors. Promoure activitats d'oci sa i dotar als pares de nocions bàsiques en un tema tan espinós, són alguns dels propòsits d'aquest primer taller del cicle.

La pròxima trobada tindrà lloc una setmana després i està previst celebrar un video-fòrum amb l'emissió d'una pel·lícula i el posterior debat, aquesta vegada destinats directament als joves de Puçol.

Informa: Dani Casado

 

21 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres