Avanç diumenge 6 de setembre: un dia carregat de tradició popular

Avanç diumenge 6 de setembre: un dia carregat de tradició popular

La setmana de les Festes Populars i Patronals de Puçol va entrant en el seu últim tram amb actes de pes en la tradició i en la història de les seues gents. El dia 6 és un dels dies en els quals es mantenen els costums més arrelats en el temps: la entrà de la murta, el cavall amb la grupera, i la nit de coets.

 

A les dotze del matí, el Sindicat albergarà la final del trofeu de festes de Billar que organitza el club de Billar del Sindicat Agrícola.

A les set i mitjana donarà començament la Entrà de la murta, que recorrerà els carrers de Puçol des de l'avinguda Molí de Vent fins a l'Església de Sants Joans. Els festers, que aniran a cavall amb les seues festeres vestides de falleres, aniran acompanyats per la Banda de Música Santa Cecília de Puçol i pel grup de Tabal i Dolçaina de Puçol.

"Estem una mica preocupades per si caem del cavall", ironitzen dues festeres. "Esperem que l'alfàbega cresca per als festers de 2010", conclouen Irene EsteveArantxa Candelas, festeres de 2009 .

A les onze de la nit està previst que done començament la nit de coets. Els festers baixaran equipats pel carrer San Joan, amb les pinces de fusta subjectant les fonts de foc i llum. Aniran seguits pel correfoc, a càrrec del grup del Port de Sagunt Dimonis de la Diabòlica, que finalitzaran en el carrer La Plana.

A continuació, els festers joves i els aficionats als focs artificials podran gaudir, dins del camp de futbol vell i protegits amb la indumentària adequada, de llençar coets.

Per a finalitzar la nit, una macro disc mòbil en la Plaça del País Valencià, patrocinada pels festers amb DJ Broseta.

05 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres