Llum tènue per a una colorida nit de

Llum tènue per a una colorida nit de

El diumenge 31 d'agost va tenir lloc en la plaça del País Valencià l'esperada nit de play-backs, una cita que ja és tradicional en la setmana de festes del nostre poble i a la qual ningú vol faltar, perquè, com és d'imaginar, sempre t’emportes alguna que altra sorpresa.

Vint actuacions van ser les que finalment van eixir a l'escenari diumenge passat 31 d'agost en la colorista nit de play-backs. Entre els grans artistes, vam poder gaudir de cantants internacionals com Leona Lewis, grups més de la terra, com Bajoqueta Rock, musicals com el de Mamma Mia, i homenatges com el dels festers casats al gran Michael Jackson.

Agustín Baena i Lola Insa van ser els encarregats de conduir una gal·la en la qual l'important eren les associacions i tot el treball que havien posat en cadascuna de les seues actuacions (uns més i altres menys, com sempre ocorre), ja que és una nit creada íntegrament a partir de la col·laboració dels diferents col·lectius de la nostra població, igual que la cavalcada, i sense ells, res d'açò tindria sentit.

En un escenari una miqueta diferent al d'altres anys, sense cortines i amb una llum més baixa de l'habitual, però en una plaça no menys abarrotada que en les edicions anteriors, la nit va tenir actuacions de tots els estils i per a tots els públics.

És per tots conegut que aquest esdeveniment reuneix en la plaça a un gran nombre de persones, que el diumenge 31, no se'n van anar a casa sense abans haver tirat uns riures amb més d'un personatge que es va atrevir a pujar-se a l'entaulat.

Els festers casats van sorprendre a tots els reunits en la plaça del País Valencià amb una gran caracterització dels zombis del videoclip del ja mort Michael Jackson, i una coordinada coreografia per a la seua cançó Thriller. Però no van ser els únics zombisde la nit. Dos científics dels festers de Santa Marta es van atrevir a experimentar amb una de les cançons de moda en les discoteques i van traure de sota uns llençols més de mitja dotzena de monstres que es van menjar les taules.

Pel seu costat, l'humor també va tenir un espai en aquesta variada nit. La falla Molí de Vent va fer riure a tota la plaça amb una actuació del sketch televisiu Gladiolo Escobar, realitzat amb cançons de Manolo Escobar adaptades al temps dels romans: un dèspota Julio César que cantava per a dirigir-se als seus vassalls, que més tard es convertiria en un guerrer amb espasa per a amenaçar al seu rei. Tot un conjunt de sense sentits, amb molt de sentit, que va donar la nota característica de la gal·la.

No van faltar a la cita el Centre Junior Caminar i el seu Torito Bravo; les cinc falles de la població: Hostalets i la seua Novia a la fuga, la Palau-la Torre amb els seus negrets del Cola-cao, Molí de Vent amb el toc de gràcia, la Picaio amb els seus barrieros i la recent naixcuda, l'Antiga Muralla, amb una dancing queen de malles un poc apretades; d'igual forma contarem amb la presència del grup de gimnàstica rítmica i dues sensuals actuacions de les xiques de la Dansa del Ventre.

També van actuar els festers de Santa Marta, amb els seus científics i unes patosesSingle ladies; la gran actuació dels festers casats, transformats en monstres de pel·lícula, i per descomptat, els festers joves, que com cada any, el temps emprat per a assajar és mínim, però no per això la seua actuació és menys divertida. Un clàssic va ser la seua elecció: Grease.

En resum, una nit creada per i per a la gent del poble, que cada any té més seguidors així com participants, encara que a última hora sempre hi ha algú que es tire arrere.

No ho neguem, a tots ens agrada que ens aplaudisquen i per què no aprofitar per a fer-ho en festes, davant dels nostres veïns? Cal animar-se i perdre la vergonya.

Informa: Aitor Caballer

04 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres