Santa Marta, barreja de joventut i tradició

Santa Marta, barreja de joventut i tradició

Al llarg de cinc dies repartits en dos caps de setmana, se celebraran les festes en honor a Santa Marta, organitzades per la Comissió de festejos que han passat tot un any repartint cartons i loteries per a poder finançar unes festes obertes a tot el poble.

 

Al 2005 i amb motiu del cinquanta aniversari de la parròquia Santa Marta es van celebrar una sèrie d'actes que van despertar l'interès d'un grup de joves per tornar a celebrar les festes en honor de la Santa. I així va ser. Un any més tard, un grup de festeres i festers es van ajuntar i van passar tot un any treballant amb cartons, loteries, rifes... per a organitzar uns festejos que feia anys s'havien perdut.

Quatre anys després, les festes es segueixen celebrant, encara que els organitzadors ho fan en forma de Comissió de Festejos. Un grup de joves (en la seua majoria xiques), van decidir fa un any que volien treballar per les festes de la segona parròquia de Puçol i així, arriba el final de Setembre i veuen culminat tot el seu treball en una sèrie d'actes organitzats per a tots els públics.

Les festes es celebraran coincidint amb l'últim cap de setmana de setembre (25, 26 i 27), i el primer d'octubre (2 i 4), quasi sempre divendres i diumenge ja que el dissabte, la comissió Bou de l'Avinguda, organitza els seus festejos taurins. I és així com, per coincidència de dates, ambdues comissions col·laboren amb la intenció de fer les festes més grans.

La Nit del Rock ja ha trobat el seu buit en les festes de Santa Marta, ja que ve celebrant-se d'uns anys cap a ací. La nit del 25 de setembre el pàrquing de la Antiga Estació de RENFE es convertirà en tota una zona de concerts, que contarà amb l'actuació especial de Piel de Serpiente, guanyadors del concurs Sona la Dipu.

El dissabte 26 al matí, concursos populars en el barranc, amb la novetat de la Cagà la vaca, en la qual es dividirà l'espai per parcel·les, i els participants haurien de comprar la parcel·la que desitgen. Una vegada repartides les aquestes, es procedirà a la solta d'una vaqueta i en el quadre en el que aquesta faça les seues necessitats, per ser fins, l'amo de la parcel·la es convertirà en el guanyador.

Ja el diumenge 27, i com sol ser habitual en totes les festes, es celebrarà el dia especialment dedicat als xiquets, contant amb jocs infantils i un berenar especial a les sis de la vesprada.

I el cap de setmana següent entrem en les festes grans en honor a Santa Marta. Un sopar popular, l'orquestra Modena i una discomòbil obriran els actes del cap de setmana. I per a tancar-los, la missa major el diumenge, la ja tradicional paella gegant i a les vuit de la vesprada, la processó, en la qual els festers trauran el camina de la Santa pels carrers de la barriada.

Tot un conjunt d'actes organitzats amb la intenció d'agradar a la majoria de la població, per això, abans de crear-se una opinió, els comissionats conviden als veïns a participar en tots els actes i així, ja poder decidir si els festejos han estat ben organitzats,o per contra, els han disgustat, cosa que dubtem.

Informa: Aitor Caballer

Programa d'actes Santa Marta 2009

 

 

19 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres