Càritas Diocesana, protagonista de l'acte solidari

Càritas Diocesana, protagonista de l'acte solidari

Cada vegada és més popular el sopar que es realitza en la plaça del País Valencià la nit dels albaes, un sopar al qual col•lectius i veïns de la nostra població acudeixen en pro de la solidaritat, ja que els diners que es recapten en el sopar van destinats a una de les associacions de Puçol que treballa voluntàriament pels necessitats. Càrites ha estat la elegida enguany.

 

Després del sopar solidari, que va concentrar en la plaça del País Valencià al voltant de mil cinc-centes persones, es va celebrar l'acte en el qual se li va fer lliurament a Joaquín Esteve, president de Càritas, de la quantitat arreplegada al llarg de les dues setmanes que va durar el procés d'inscripció al sopar, a més del recaptat aqueixa mateixa nit amb els cartons del bingo.

Mentxu Balaguer, ja sobre l'escenari, va cridar al president de l'associació Diocesana, a l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí, que va pujar al costat d'Estrella Carcasona, regidora de Benestar Social, i que van ser els que li van fer lliurament al responsable del col·lectiu dels 3546 euros, encara que tan sols era la recaptació parcial, ja que després del sopar, moltes associacions es van acostar als membres de Càritas per a fer donacions individuals, i amb el bingo s'arreplegaren prop de 600 euros.

"Em vaig emocionar molt durant l'acte" confessa Ximo Esteve, "doncs Puçol, encara que no és un poble de quotes, és un poble solidari, que respon quan el teu li mostres el que fas".

Principio del formulario

Estrella Carcasona va ser la primera a parlar, destacant igual que Chimo, la solidaritat del poble de Puçol, i es recalca una de les frases del seu discurs en la qual parlant directament al president deia: "granet a granet aconseguirem entre tots veure algun dia la llum d'aquest gran mar sense fons que estem travessant".

Així també, la regidora va anunciar que l'Ajuntament faria lliurament a l'associació d'una cistella d'aliments, fet que des de Càritas s'agraeix.

Final del formulario

I és que, en aquests temps de crisis que estem vivint, l'associació Càritas Diocesana està treballant molt a nivell local per a traure avant a totes eixes famílies que s'han trobat amb un sot en els seus camins.

Actualment l'associació local compta amb prop de quaranta persones treballant voluntàriament, obrint el supermercat social, repartint menjar i roba... en definitiva, treballant per als més necessitats. Són més de cent famílies les que l'associació té regularitzades en acollida i seguiment, i moltes més les quals usen l'Economat.

"Dubte que cap poble dels voltants siga tan solidari com Puçol, no en el sentit de treball, sinó com poble que veu unes necessitats i respon en conjunt" prossegueix el representant de Càritas.

Doncs és que són poques les poblacions que realitzen un acte públic com aquest, que serveix principalment per a la sensibilització de la gent, a part d'unir als veïns en una època en el qual la població ha crescut ja suficientment perquè no tots siguem coneguts de tots.

Després de les paraules de rigor i agraïment, se li va lliurar a l'associació una placa de reconeixement pel treball que estan portant a terme.

"Aquesta placa ens compromet a l'associació a treballar més i millor pel bé de la societat més desprotegida" conclou Chimo Esteve.

Informa: Aitor Caballer

 

18 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres