La festa dels xiquets agrada a mares i fills

La festa dels xiquets agrada a mares i fills

Com ja és tradició en el nostre poble, cada dia de la setmana de festes va dedicat a un sector de la població. Dimarts passat 1 de setembre va ser el dia dedicat als xiquets, que va tenir el seu punt fort en els jocs que els dos centres junior de la població havien preparat per a ells en la plaça Pio XII.

Al matí els festers infantils van tenir la seua cercavila vestits de fallers, una missa, i la posterior rifa de regalets al finalitzar l'acte religiós i que a tots els xiquets va mantenir expectants fins al final.

Ja per la vesprada, en la plaça Pio XII, els centres junior Caminar i Apocalipsis, havien organitzat tota una estona de jocs tradicionals, que contava amb més de trenta educadors d'ambdós centres, i la col·laboració dels festers i la confraria.

Un total de deu jocs entre els quals es trobaven: pintar-se la cara, colar cercles en les banyes, canastar la pilota, seguir un circuit de guix amb un espill, o ficar el cap en un bol de farina, entre d'altres, i que a l'aconseguir l'objectiu, els xiquets rebien uns tiquets que canviaven per llepolies i beguda que repartien els festers en una menuda barra.

"Hem anat molt liats tota la vesprada, hi havien molts xiquets" comenta la festera Alba Martínez, "però ens ho estem passant molt bé, tot està eixint genial".

I és que de fet, tots els organitzadors de la vesprada, coincidien que enguany, la participació de xiquets ha estat major que altres anys: "Al principi semblava que no anava a vindre ningú, però en mitja hora la plaça s'ha omplert de xiquets amb moltes ganes de jugar" explica Rubén Durà, cap del centre Caminar.

Després dels jocs de proves en els que els xiquets rebien punts, es va passar a les ja tradicionals carreres, en les quals es dividia als concursants per grups d'edat, i el guanyador de cada carrera s'emportava un premi, entre els quals es trobaven bingos, dominós, despertadors, llums, estoigs de colors... tot això per cortesia de la Papereria Amparo.

"Hem intentat fer carreres diferents, així com els jocs d'abans, innovar-los" afirmaAlejandro Ramajo, cap del centre Apocalipsi, "educadors d'ambdós centres duem un parell de setmanes reunint-nos perquè tot açò isca bé".

I millor no va poder eixir, ja que va ser una vesprada en la qual tot el món se'n va anar content a casa, tant els xiquets com les mares, que felicitaven als juniors i als festers per la gran organització que va haver entre ells.

Informa: Aitor Caballer

03 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres