El trasllat de la imatge, l'acte de compartir

El trasllat de la imatge, l'acte de compartir

El dissabte 29 d'agost i el diumenge 30, la imatge de la Verge al peu de la Creu va eixir del seu emplaçament habitual per a recórrer el poble en braços dels festers, en un acte en el qual l'essència de tot és el poder compartir tots els veïns del poble la imatge de la Patrona de Puçol.

El dissabte 29 d'agost a les set de la vesprada, la patrona de Puçol, la Verge al peu de la Creu, eixia de l'església dels Sants Joans a coll dels festers del 2009 que, al llarg de tot el recorregut, anaven alternant-se amb veïns del poble que volien col·laborar en la pujada de la imatge fins a la parròquia de Santa Marta.

Van ser moltes les persones que, durant l'itinerari, van acompanyar a la Verge, però van ser moltes més les que van eixir al carrer per a veure-la passar, i que havien engalanat les balconades de les seues cases amb els mantells apropiats.

A l'arribada a la parròquia de Santa Marta, l'interior estava abarrotat, i els aplaudiments i l'emoció van inundar l'església quan els festers van entrar a coll a la Verge. Una vegada situada en l'altar, es van cantar els gojos i l'himne de la Patrona de Puçol, que sempre, a més d'un, fa botar una llàgrima.

El diumenge, els festers infantils vestits de fallers, els casats (ells amb traje jaqueta, elles de negre), els de la tercera edat, juntament amb els joves (elles de falleres i ells amb els pantalons blancs), es van concentrar a les deu del matí en Sants Joans per a, acompanyats de tabal i dolçaina, pujar fins a la parròquia de Santa Marta on, Juan José Llácer i Vicente Gozálvez, rectors d'ambdues parròquies, van oficiar la santa missa.

Una vegada finalitzada i després de cantar els himnes, els festers de 2010 juntament amb més veïns devots de la Verge, van agafar la imatge i, darrere de la cercavila de festers, van baixar la Patrona fins a l'església de Sants Joanss.

"La imatge de la Verge es trasllada dels Sants Joans a Santa Marta perquè les dues parròquies del poble compartisquen la festivitat", finalitza la festera Irene Esteve,"perquè en realitat és la base de les festes: compartir".

Informa: Aitor Caballer

02 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres