El torneig de parchís va mantenir en suspens a la plaça fins a l'últim segon

El torneig de parchís va mantenir en suspens a la plaça fins a l'últim segon

El dissabte 29 d'agost, a les set de la vesprada, la plaça del País Valenciá començava a omplir-se de gent que acudia a arreplegar els dorsals de la seua participació en el Segon Torneig Professional de Parchís Puçol. Un total de 128 persones, i perquè no cabien més, que a les vuit en punt van iniciar la competició.

Qui anava a dir que un torneig de parxís anava a tenir sense sopar a quatre persones durant més de quatre hores? I és que les dues parelles que van aconseguir superar totes les partides que els van dur fins a la mediàtica final, van mantenir els seus estómacs tancats fins que, a les dotze i mitja de la nit aproximadament, una d'elles es va alçar amb l'anhelat bitllet morat, el dels cinc-cents euros.

Encara que la parella que va quedar segona no se'n va anar a casa igual que havia vingut, es va embutxacar ni més ni menys que dos-cents euros, que en aquests temps que corren, i en els quals tots sabem què ocorre, no vénen gens, però que gens mal.

Igual que si d'un programa de televisió es tractara, i al ritme de la banda sonora de la oscaritzada Slumdog Millionaire, a les vuit de la vesprada un total de 64 parelles, el doble que en l'anterior edició, es concentraven en les fitxes que corrien pels taulers amb la intenció de carregar-se quantes més vegades millor als seus adversaris i entrar a casa el més ràpid possible.

Cases i Més, Naturhouse Puçol, Euronics Casa Fernández i Mapfre Caminàs van organitzar i van patrocinar l'esdeveniment, juntament amb a més, Mundoparchis.com, gràcies al patrocini del qual es va aconseguir augmentar la quantia del premi, cinc-cents euros, que van ser un dels majors atractius del segon Campionat Professional de Parxís.

"A veure si el pròxim any aconseguim superar els 128 participants, seria un gran aconseguiment, encara que enguany ja ho ha sigut" comenta un dels organitzadors. "Estem molt contents, i la gent també, és un orgull que ens paren pel carrer per a felicitar-nos i dir-nos que s'ho han passat genial".

I és que el que es rumorejava que anava a ser una vesprada només per als que jugaren al parxís, es va convertir en un macro-esdeveniment, com dèiem, al més pur estil de programa televisiu de prime-time, amb una pantalla a través de la qual es va retransmetre en directe la final, que va mantenir en suspens a un públic que es va concentrar no només al voltant de les tanques que tancaven a les parelles finalistes per a donar-los la seua calor, sinó també sota la pantalla a través de la qual es veia en gran cadascun dels moviments que durien a dos dels quatre a fer-se amb el gran bitllet.

I mentre la música servia com leiv motiv per a l'inici de cada partida, Francisco Sànchis, un dels organitzadors, no va soltar el micro durant tota la nit, fent la funció del nostre Carlos Sobera particular, comentant les jugades i entrevistant als participants.

Un total de 128 persones es van apuntar al Segon Torneig Professional de Parxís, van ser seguides per més de tres-centes que es van concentrar en la plaça (entre familiars, amics i veïns), creant un ambient únic i excepcional, que va acabar amb José Bayarri i Sonia Duato com a parella vencedora, i Ana Martínez i Aitor Caballer com finalistes.

Un èxit sense precedents que va atraure a aficionats del parxís no només de la nostra població, sinó que també van vindre parelles des de València, Alboraia, Gilet, el Puig o Sagunt... convertint-se així en un esdeveniment que crearà escola i tradició.

De fet, ja està parlat, d'ara endavant, cada any, l'últim dissabte del mes d'agost es celebrarà a Puçol el Torneig Professional de Parxís, reunint a gent de tota la Comunitat, parelles que es posaran nervioses i es concentraran durant unes hores en un objectiu únic: ficar com més prompte totes les fitxes del seu color a casa, ajudar al seu company, i guanyar.

Encara que els quals no van guanyar es van dur a casa el record d'haver passat una maratoniana vesprada de parxís, i algun que altre regalet.

Informa: Aitor Caballer

02 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres