Un bou Miura l'estrella de les festivitats del Barri

Un bou Miura l'estrella de les festivitats del Barri

Les festes del Barri s'aproximen. Quan s'acosta el final del mes de setembre la Comissió Taurina el Barri posa les últimes puntes a la programació que durant l'any han anat ideant i treballant a partir de cartons, loteries, rifes... Seran els caps de setmana del 18 i 19 de setembre, i el 25 i 26.

 

Setembre és el mes per excel·lència en el qual més festes populars i patronals es concentren en la nostra població: les festes de la Verge al peu de la Creu, el 7 de Setembre, el Barri, Sant Miquel i Santa Marta...Tot un seguit d'actes que s'aglutinen en l'últim mes de l'estiu, intentant aprofitar les últimes dosis de bon temps (encara que ací en la nostra Comunitat no som propensos a les pluges).

A menys d'una setmana que van culminar les festes en honor a la Patrona Puçol, el Barri de San Claudio (més conegut pel Barri, a seques), es vesteix de gal·la per a celebrar les seues festes per excel·lència, organitzades per la Comissió Taurina el Barri. Seran dos caps de setmana seguits amb diverses activitats, no només Bous al carrer, encara que principalment siga aquest l'epicentre de la festivitat.

Els actes donaran començament el 18 de Setembre a les 21 hores amb el ja tradicional Bou de cartró, que s'embolarà als voltants de la Plaça del País Valencià, que va dedicat especialment als més menuts de la població i que, encara que no té perill, sempre hi ha algun que arriba a casa amb alguna xicoteta ferida. Després del bou i a partir dels 21'30 hores, donarà començament el Sopar Popular en la mateixa plaça.

Una de les principals novetats de les festes del Barri d'enguany la trobem en aquest sopar, ja que enguany és 100% popular perquè corre a càrrec de la Comissió organitzadora de les festes, la Penya Taurina el Barri, que posarà, a part de les taules i cadires, beguda i picoteo. Advertir que per a poder assistir al sopar cal apuntar-se prèviament en diferents locals del poble. I això sí, els participants que no s'obliden de portar-se el seu entrepà, és l'única cosa que han de posar, perquè la festa la posa també la Comissió. Després del sopar, hi haurà una discomòvil en la mateixa plaça.

El dissabte 19 és el primer dia de bous, i enguany ve amb un plat fort: un bou de la prestigiosa ramaderia de Miura. Serà la primera vegada que córrega un animal així pels carrers del Barri, i serà la principal atracció per als amants dels Bous al carrer. Després dels bous, s'amollaran unes vaques de la ramaderia de Jaume Bosch "El Saliner" i ja a la nit, a partir de les 23'30 hores, es procedirà a la embolà de diversos bous.

Ja el cap de setmana de després, el divendres 25 de setembre es centrarà de nou en els més joves del nostre poble. A les 17'30 de la vesprada i en les proximitats del col·legi Bisbe Hervàs, es realitzaran tot un seguit de jocs infantils i tradicionals que es veuran endolcits per la xocolatà que es repartirà després dels jocs.

A les vuit vesprada, encara que ja no brillarà el sol perquè a la fi de mes se'ns fa de nit més prompte, se celebrarà la ja tradicional cavalcada, a la qual cada any se sumen més participants i fins i tot diversos col·lectius de la població com són els festers de la Verge o les falles. Després de la cavalcada, els quasi tres-cents participants, gaudiran d'un sopar (de sobaquillo) en la plaça del País Valenciá.

I ja, per a culminar amb les festes, que millor que fer-lo amb al que principalment es dedica la Comissió: els bous. El dissabte 26 de setembre es posarà punt i final a les festes del Barri 2009 amb una programació similar a la de l'anterior dissabte: a les 17'30 desencaixonada de diversos bous, després d'aquests, solta de vaques de la ramaderia del Saliner i ja a la nit, les tradicionals embolades.

Com és habitual en tot programa de festes, la Comissió es reserva el dret d'alterar qualsevol acte o horari (que per això són els organitzadors). I en el llibre de festes ens informen que estan treballant per a poder comprar algun bou més. Segur que ens sorprenen.

Informa: Aitor Caballer

 

17 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres