El berenar de la confraria culmina el dia dedicat a la tercera edat

El berenar de la confraria culmina el dia dedicat a la tercera edat

Encara que les festes estiguen organitzades per un col•lectiu de joves de la nostra població, hi ha buit per a tots, i per això, l'últim divendres de les festes Patronals i Populars es va dedicar als festers de la tercera edat i la confraria va convidar a berenar a totes els veïns més majors de la nostra població.

 

Com ve sent habitual des de fa uns anys, la confraria de la Verge al peu de la Creu (a part del menjar que realitza l'ajuntament als nostres majors), el dia en el que els festers de la tercera edat són els protagonistes de la missa major, realitza un berenar per a tots els veïns de la nostra població que ja superen els 65 anys d'edat.

Una vesprada de convivència en la qual, després d'una multitudinària celebració eclesiàstica, presidida enguany per Vicente Peris i Vicenta Soriano, i acompanyats pels seus familiars, els festers joves, casats i també, de veïns de la nostra població, es traslladaren tots junts a la plaça Pio XII, darrere de l'església.

Quatre llargues taules disposades al llarg de la plaça, on els plats que duien el berenar ja estaven llests (un parell d'entrepans molt sabrosos i uns dolços, encara que més d'un no podria menjar-se açò últim). Els membres de la confraria ho havien deixat tot llest, també el picoteo i la beguda, encara que, realment, no van parar en tota la vesprada de dur i portar beguda.

A aquest muntatge no van faltar els festers joves i casats, que aquesta vegada no estaven en forma de protagonistes, sinó de col·laboradors, i cedien el primer plànol als festers de la tercera edat, que es trobaven presidint el berenar en una taula amb l'alta curia de la nostra Església i de la confraria.

I per a amenitzar la vesprada, el Tou feia de dj punxant pasdobles i coples, que als quasi tres-cents veïns de la tercera edat que es van concentrar allí va agradar molt i els va fer gaudir encara més el berenar.

En definitiva, un acte que cada vegada concentra a més gent i que dins d'uns anys, doncs la població espanyola és més aviat major que jove, es farà el berenar en la plaça de l'ajuntament.

Informa: Aitor Caballer

 

16 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres