Res a destacar en els bous del 12 de setembre

Res a destacar en els bous del 12 de setembre

El dissabte 12 de setembre va tenir lloc l'últim cap de setmana de bous organitzat per la Comissió del 7 de setembre de 2009, i serà, a partir d'ara quan els nous comissionats comencen a repartir els cartons per a finançar les pròximes festes. Salvador Almenara “Marsaga” realitza la crònica.

 

Pocs detalls per a engrossar la història taurina de Puçol es poden destacar després del vist la vesprada del dissabte del 12 de setembre, fins i tot un acte en el qual som exemple com és la multitudinària baixada de caixons, presentava un aspecte deplorable, tant de participants com d'espectadors.

A les sis en punt, hora prevista per al seu començament, es va donar solta al primer bou de la vesprada, el qual pertanyia a la ramaderia de Torrestrella, marcat amb el número 13 en el seu costillar i el 6 com a guarisme. Atenia al nom de Paquero, bou bén presentat però que no va oferir res digne de ser destacat.

El mateix podem dir del bou desencaixonat en segon lloc, de nom Bolito, marcat amb el número 28 i amb guarisme 5, pertanyent a la ramaderia de Gerardo Ortega.

En tercer i últim lloc es va desencaixonar al bou patrocinat per la penya Asfalteros, el qual tampoc va aportar res positiu durant la seua exhibició. Aquest bou, de nom Fortunón, pertanyia a la ramaderia del Marquès de Domecq, amb guarisme 5 i el número 59 en el seu costillar.

Tant els cabestros com les vaquetes exhibides, fins i tot la embolada en segon lloc, pertanyien a la ramaderia de Pedro Peris. La primera a ser embolada va ser la vaqueta de nom Burguesa, de la ramaderia de Torrestrella, i era regal de Don Álvaro Domecq, propietari d'aquesta divisa jerezana, a la comissió actual. La embolada de la mateixa va córrer a càrrec dels Emboladors de l'Art, tallant la corda Bautista Carbonell, després de fallar en aquesta comesa Marta Martínez.

La segona vaqueta embolada atenia al nom de Riferia, a la que va tallar la corda Ramón Fabra, després de ser embolada per la quadrilla de José Comes.

A les 12 de la nit, sota una lleugera pluja que va contribuir, a més del joc dels bous, a restar-li interès a la nit, va començar el torn de embolades amb el bou Paquero, corrent amb aquest menester la quadrilla de Fernando Ferrer el Rallat, sent Bautista Carbonell el tallador de la corda.

Va tornar a repetir la mateixa quadrilla amb la embolada del segon bou de la nit, el qual pertanyia a la ramaderia de las Ramblas. Mostrava el número 53 i el 2 com guarisme, atenent al nom de Meloso. Aquest bou va ser embolat directament sense ser soltat prèviament, encara que ni de bon tros va arribar el nivell del Cuadri embolat el passat 7 de setembre sota la mateixa modalitat. A aquest bou li va tallar la corda Pablo García.

La quadrilla de Emboladors de l'Art es va encarregar de la embolada del bou Bolito, al que li va tallar la corda Rafael Santiago.

La quarta i última embolada de la nit es va portar a terme en el carrer Sant Antoni, encreuament amb el carrer de la Font, lloc aquest proper a la seu de la penya Asfalteros, patrocinadors del bou Fortunón, protagonista d'aquesta embolada portada a terme de forma gratuïta pels emboladors Ximo i Xato, sent Vicent Tamarit el tallador de la corda.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

 

16 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres