Reciclar no malgastar, una altra forma de celebrar el Nadal

Reciclar no malgastar, una altra forma de celebrar el Nadal

Per tercer any consecutiu, les regidories de Consum i Dona han treballat conjuntament en la realització d'un taller de Nadal en el qual s'aposta pel reciclatge i l'aprofitament de productes quotidians per a realitzar motius decoratius que ajuden a combatre el consumisme propi d'esta època de l'any.

Apostar per un consum racional, ignorant la publicitat massiva que rebem tots en dates nadalenques és l'objectiu fonamental d'este taller impulsat conjuntament per l'Oficina Mancomunal d'Informació al Consumidor (OMIC) i la Regidoria de la Dona.

''L'elaboració de centres nadalencs per a taules o motius decoratius per a distintes parts de la llar no té per què realitzar-se amb productes cars que després van al fem'' -assegura Eloísa Rosa Martínez, regidora de la Dona-. ''La nostra proposta és aprofitar materials que tenim en la naturalesa de forma gratuïta i reciclar altres per a donar-los una utilitat decorativa''.

Des de la supervisió d'Ana Eres, una professora que fa molts anys que impartix este tipus d'activitats en col·laboració amb l'OMIC, els dies 20 i 21 de desembre, en la Casa de Cultura, es va realitzar un taller orientat a combatre el balafiament amb l'ús de la imaginació, alguns productes quotidians i certes aportacions realitzades per la Mancomunitat de l'Horta Nord, com a pintura en esprai, ciris, cinta decorativa o fil d'aram.

Les vint alumnes que van copar totes les places disponibles per al taller no sols van aprendre noves tècniques de reciclar, sinó que van aprofitar les classes pràctiques per a decorar les seues llars amb uns motius molt més ajustats al significat profund del Nadal, ''perquè no hem d'oblidar que este consumisme excessiu a vegades ens impedix veure l'autèntic motiu d'estes festes, el naixement de Jesús, i este esperit és el que intentem recuperar amb el nostre treball en el taller'', conclou Eloísa.

15 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres