Opinió de Acord d’esquerres sobre el ple municipal del 24 d'agost del 2009

Opinió de Acord d’esquerres sobre el ple municipal del 24 d'agost del 2009

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat el passat any, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze. Este és el text enviat per Acord d’esquerres, titulat “Contra la crisi, més treball... començant pel propi equip de govern municipal”.

 

El primer ple municipal del nou equip de govern, celebrat el dilluns 24 d'agost a les 13 hores, havia alçat expectació perquè serviria per a comprovar quines són les línies mestres que regixen la nova política local.

La conclusió? Cal treballar més per a superar la crisi.

"Treballarem més hores, més regidors i amb major dedicació. En dos paraules: més treball. És la filosofia del nou equip de govern per a eixir de la crisi", explica Juan Manuel Busto, portaveu de Acord d'esquerres.

Una filosofia que va quedar reflectida en el primer ple de la nova etapa, on es va realitzar la distribució de funcions, horaris, sous i responsabilitats, tant dels regidors com dels assessors.

Si l'anterior equip de govern comptava amb set regidors, inclòs l'alcalde, i tenia una dedicació de 184 hores a la setmana a les labors de gestió municipal, el nou equip compta amb deu regidors y una dedicación de 252'5 hores a la setmana.

"La nostra intenció és treballar de valent per a tirar endavant els projectes que hi ha en marxa i molts altres que estem intentant portar a la població", explica José Vicente Martí, alcalde de Puçol. "Això implica que hem de treballar des del primer dia, per la qual cosa hem passat gran part del mes d'agost estudiant on estem i realitzant reunions per a decidir entre tots a on volem arribar amb el nostre poble".

Encara que oficialment José Vicente no començava a rebre la seua remuneració com a alcalde fins a l'1 de setembre, els treballs han sigut intensos durant agost, renunciant alguns components de l'equip de govern a part de les seues vacacions per a poder començar a funcionar.

De fet, ja s'han realitzat les primeres reunions de la nova Junta de Govern, formada per José Vicente Martí, Juan Manuel Busto, Dolores Sánchez, Estrella Carcasona, Manuel Martínez Piñol i Enrique Donate, que es reunix cada dilluns a les 9 del matí.

Ells seran els que assumisquen noves responsabilitats, com decidir els preus públics dels distints servicis municipals, "una cosa que s'establix així per a aconseguir una major operativitat i no caldre esperar a cada ple per a prendre les decisions", assenyala Dolores Sánchez, portaveu del PSOE.

La nova organització costarà una miqueta més de diners a les arques municipals, ja que l'anterior equip de govern tenia un cost total de 297.854 euros a l'any (inclosos els set regidors i assessors), mentre que el nou equip (amb deu regidors i assessors) tindrà un cost anual de 346.720 euros, és a dir, 48.886 euros més.

"Des del primer moment estem treballant tots junts, els deu regidors i els tres grups polítics, per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns", explica Ignacio Díaz, portaveu de Pavalur.

"I els resultats d'esta major dedicació ja comencen a vore's en el poble. L'important és que des del principi es vegen resultats positius per a tots els veïns".

15 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres