L'Ajuntament de Puçol sol•licita l'ajuda de la Generalitat Valenciana per a soterrar l'AVE

L'Ajuntament de Puçol sol•licita l'ajuda de la Generalitat Valenciana per a soterrar l'AVE

L'Ajuntament de Puçol ha sol•licitat formalment una reunió amb la Conselleria d'Infraestructures per a estudiar conjuntament quines ajudes pot oferir el govern valencià de cara a soterrar el traçat de l'AVE al seu pas por la población de l'Horta Nord.

 

El 31 d'agost es reunien a Madrid, amb representants de la Secretaria General d'Infraestructures del Ministeri de Foment, els portaveus dels quatre grups polítics municipals de Puçol (PSOE, Acord d'esquerres, Pavalur i Partit Popular), amb un objectiu clar: aconseguir un traçat més respectuós de l'AVE al seu pas per la població.

Les millores introduïdes per Foment són importants, ja que el talús de deu metres d'altura ha sigut substituït per un viaducte de poc més de cinc metres d'altura i 835 de longitud, per la qual cosa la inversió per a superar l'encreuament de l'AVE amb la V-21 i el Camí La Mar suposa un coste total de 21'5 milions d'euros.

"Però el ministeri va assegurar en la reunió que ja no podia ampliar més la seua aportació a Puçol, tant en diners com en temps", assegura l'alcalde, José Vicente Martí"Pel que estem demanant ajudes d'altres institucions per a optar al soterrament de les vies de l'AVE i a la seua unió amb les de rodalia".

I és que l'exemple d'Alboraia o de València, on l'AVE té un tram soterrat, gràcies a la col·laboració de la Generalitat Valenciana, és l'objectiu que s'han marcat els representants de l'Ajuntament de Puçol: una aportació econòmica del govern valencià per a traure les vies de rodalia de l'interior del nucli urbà i unir-les a les de l'AVE, estos dos traçats baix terra.

"Volem un tractament semblant a València i Alboraia", reclama Juan Manuel Busto, regidor d'Urbanisme. "En el nostre cas es tracta de traure les vies de Renfe que transcorren pel centre del nucli urbà i unir-les al futur traçat de l'AVE, amb la qual cosa almenys eliminaríem una de les barreres arquitectòniques que té el nostre municipi. I, per descomptat, baix terra, una cosa que es pot aconseguir si la Generalitat Valenciana nos ajuda a evitar esta nova muralla i, de pas, col·labora en la protecció de l'horta valenciana".

El primer pas ja s'ha donat, i el dimarts 15 de setembre l'Ajuntament de Puçol va sol·licitar de forma oficial una primera reunió per a estudiar la col·laboració del Consell a l'hora de reduir l'impacte que l'AVE pot causar en el municipi de Puçol.

La col·laboració del govern valencià és fonamental per a aconseguir este objectiu ja que l'elevat cost de la proposta fa inviable que puga ser assumida pel Ministeri de Foment.

 

14 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres