L'emotiva ofrena torna a traslladar-se al dia de la Patrona

L'emotiva ofrena torna a traslladar-se al dia de la Patrona

Després de dos anys en els quals l'ofrena no se celebrava el dia de la festa gran de Puçol, per no caure en diumenge i així promoure la participació dels col•lectius, aquest acte de lliurament de flors a la Verge al peu de la Creu va tornar a traslladar-se al dia de festa major, convertint-lo en un dels més carregats de tradició i fervor.

 

L'ofrena de flors a la Patrona de Puçol és un dels actes més emotius que no només reuneix a gent que desitja realitzar el seu oferiment a la Verge, i és que, juntament amb la cavalcada, és un dels actes que concentra a més veïns al llarg de tot el recorregut, esperant veure passar als col·lectius de la nostra població que enguany no només duien flors en les seues faldes.

Els rectors de Puçol van convidar, al llarg de tota la setmana de festes, als participants d'aquest acte a oferir menjar que aniria destinada als més necessitats del poble, a aquelles persones que diàriament acudeixen a Càrites a la recerca d'ajuda.

Prop d'una trentena d'associacions, juntament amb els festers de la Verge al peu de la Creu (infantils, casats, de la tercera edat i joves), van participar en aquesta ofrena en el dia gran de les festes dedicades a la Patrona.

La concentració va tenir lloc com ja és habitual en l'Avinguda Font de Mora, d'ací, i més puntual que altres anys, encapçalats pel tabal i dolçaina, les associacions van començar la seua desfilada al llarg de tota l'Avinguda de València, Carrer Sant Joan, Carrer Morvedre, Carrer Sant Miquel i per fi, la plaça de l'Església, on la imatge de la Verge al peu de la Creu rebia als quals anaven entrant en la plaça.

Miriam Cubero Comes, germana del cap dels festers del 2006, presentava cadascuna de les associacions que realitzaven la seua ofrena, i van ser moltes les que també duien cistelles amb aliments.

Miriam repetia la seua funció de conductora del lliurament de flors, i així ho feia veure en el seu discurs: "És un plaer per al meu tornar a compartir amb tots vostès aquest acte". Però aquesta vegada no ho feia sola, al costat d'ella (o millor dit, amb ella), Triana Segura Cubero, que naixerà dins d'uns pocs mesos i es convertirà, com en la majoria dels casos, en l'alegria de la família.

Després de tots els col·lectius, els festers de la Verge al peu de la Creu, que van fer la seua ofrena entrant primer els de la tercera edat, seguits dels casats, vestits dehuertans, i per a tancar l'acte, abans de la banda de música, els festers joves, que van lliurar els seus rams dins de l'església, al peu de la Patrona.

Informa: Aitor Caballer

 

14 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres