Pactem Nord reforça el seu servici d'ajuda al foment de l'ocupació

Pactem Nord reforça el seu servici d'ajuda al foment de l'ocupació

L'entitat augmentarà la seua xàrcia de professionals desplaçats per la comarca per a atendre persones desocupades, persones emprenedores i assessorar a empreses en l'elaboració dels seus plans d'igualtat en col·laboració amb el SERVEF.

 

El Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació Pactem Nord va subscriure en 2008 un conveni amb la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació, per a desenrotllar diverses accions de foment del ocupació en la comarca de l'Horta Nord.

El SERVEF reconeix la labor desenvolupada pel Consorci Pactem Nord com a entitat gestora del Pacte, i ho fa no sols en l'àmbit del foment de l'ocupació en el territori, sinó també atenent a altres aspectes com les accions desenvolupades quant a igualtat d'oportunitats, Responsabilitat Social Corporativa o en l'àmbit de la de creació d'empreses.

D'esta manera, l'actual subvenció obtinguda pel Consorci Pactem Nord, que s'emmarca en el "II Pacte Valencià pel Creixement i l'Ocupació 2009-2013", permetrà que els i les professionals -que estaran repartits pel territori- centren els seus esforços en diverses accions de creació d'ocupació durant el període 2009-2010. L'objectiu és intentar recolzar les persones desocupades i a les empreses del territori que no passen per un bon moment.

Suport al foment de l'ocupació

Es tracta d'una de les línies de treball que du a terme el Consorci Pactem Nord des de la seua creació en 2001. L'entitat continuarà actuant durant el període 2009-2010 amb aquells col·lectius que presenten majors dificultats per a incorporar-se al mercat laboral (jóvens, persones parades de llarga duració, persones amb discapacitat i dones, fonamentalment).

El Consorci s'ha mostrat sempre sensible davant de la situació d'estos col·lectius, que en molts casos es troben en risc d'exclusió social, posant en pràctica per això diverses accions de Responsabilitat Social Corporativa, en les que podrà continuar treballant amb el suport del SERVEF.

Servici de creació d'empreses

Este servici constituïx un altre dels eixos d'actuació contemplats pel SERVEF per a ajudar a fomentar l'ocupació. El Consorci Pactem Nord va aconseguir superar l'objectiu marcat el passat d'any per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació quant a creació d'empreses. En total, des del mes de setembre del 2008 fins al mes de setembre del 2009, gràcies a este servici s'han creat 24 empreses, la qual cosa ha suposat la generació de 38 llocs de treball en la comarca.

El servici d'atenció a emprenedors i creació d'empreses hi ha vist reforçat en el present període amb la posada en marxa d'un programa d'assessorament i tutorització d'empreses de nova creació, és a dir, amb no més de 3 anys d'antiguitat.

Ajuda a la implantació de plans d'igualtat

Una altra de les línies d'actuació que portarà acabe el Consorci en el marc d'esta subvenció té a vore amb l'assessorament en la creació de plans d'igualtat, una mesura que deuen complir les empreses atenent a la nova legislació vigent sobre la matèria. Es tracta d'una actuació que desenvoluparà el Consorci Pactem Nord a través del seu Centre Comarcal per a la Igualtat d'Oportunitats, creat en 2007.

L'entitat treballarà paral·lelament, com ve fent des de fa alguns anys, en la inserció laboral de dones del territori en llocs de treball en què les dones es troben subrepresentades.

Informa: Isolina Espinosa

 

12 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres