El nou traçat de l'AVE ja no crearà una muralla entre Puçol i la seua platja

El nou traçat de l'AVE ja no crearà una muralla entre Puçol i la seua platja

La reunió mantinguda entre els quatre partits polítics municipals i el Ministeri de Foment, el dilluns 31 d'agost, ha servit per a introduir sensibles millores en el traçat de l'AVE al seu pas pel terme municipal de Puçol. No obstant això, per a els representantes del municipi de l'Horta Nord, encara cal abordar altres millores.

 

José Vicente Martí (alcalde i portaveu del PSOE), Juan Manuel Busto (regidor d'Urbanisme y portavoz de Acord d'esquerres), Ignacio Díaz (regidor d'Urbanitzacions i portaveu de Pavalur) i Mariano Sanchis (portaveu del Partit Popular) s'han reunit durant el matí del 31 d'agost a Madrid, amb representants de la Secretaria General d'Infraestructures del Ministeri de Foment.

Ha sigut la segona reunió mantinguda entre ambdós entitats durant el mes d'agost, per a introduir millores en el projecte inicial del traçat de l'AVE entre València i Castelló al seu pas per Puçol, i els avanços són notables.

Concretament, el talús de deu metres d'altura al costat del quarter de la Guàrdia Civil ha sigut substituït per un viaducte de 835 metres de longitud que, a més, estarà situat a una altura de poc més de cinc metres sobre el traçat actual del Camí La Mar, que unix el nucli urbà i la platja de Puçol.

Este nou disseny, més respectuós amb l'entorn i que elimina la sensació de muralla, que s'havia batejat el disseny anterior, suposa una inversión adicional de 6'9 milions d'euros per part del Ministeri de Foment, per la qual cosa el cost total perquè l'AVE salve l'encreuament amb la V-21 i el Camí La Mar será de 21'5 milions d'euros, tot això amb càrrec íntegre al ministeri.

 

Juan Manuel Busto

"El viaducte és una bona notícia", assenyala Juan Manuel Busto. "Ja que s'evita la possibilitat d'inundació en la zona este del nucli urbà i es garantix la permeabilitat de la xàrcia de séquies i camins de l'horta. Però no és prou, perquè al cap i a la fi l'AVE és una nova barrera arquitectònica en el nostre terme municipal".

D'ací que els esforços dels quatre grups polítics, que treballen junts pel bé del municipi en un tema clau per al futur disseny urbanístic de Puçol, s'haja centrat a tractar d'eliminar alguna de les barreres existents i, al mateix temps, el millorar els accessos a les ja existents.

Es dóna la circumstància que a Puçol confluïxen la V-21 (autovia de València a Puçol que discorre al costat de la costa) i el bypass (traçat de la A-7 què discorre per l'interior) i, paradoxalment, la població no compta amb entrades i eixides en ambdós direccions en estes dos importants vies de comunicació.

"Per això hem plantejat que hi haja entrades i eixides a Puçol, tant en el bypass com en la V-21", explica José Vicente Martí. "Amb la primera aconseguiríem evitar el dens trànsit que hi ha de travessar el nucli urbà per a arribar a les urbanitzacions Alfinach i Els Monestirs. Amb la segona facilitaríem la circulació de vehicles cap a Sagunt i cap a València".

Paral·lelament, els quatre representants de l'ajuntament (entre els que es troben els tres últims alcaldes que ha tingut Puçol: José Vicente Martí, Mariano Sanchis i Juan Manuel Busto) també han insistit a reduir una de les barreres existents, concretament les vies del tren que actualment travessen el nucli urbà de Puçol de nord a sud, i que són utilitzades tant pels trens de rodalia com pels de llarga distància entre València i Barcelona.

La proposta municipal consistix a traure el traçat d'esta línia de l'interior del nucli urbà i unir-ho al traçat futur de l'AVE, amb els que circularien les quatre vies paral·leles formant una única barrera i deixant en el centre del nucli urbà una àmplia avinguda lliure per a zones verdes i aparcaments.

"Des del ministeri ens han assegurat que licitaran l'estudi per a vore si és possible unir ambdós vies fèrries, les de rodalia i les de l'AVE. Encara que de moment només s'han compromés a realitzar l'estudi, és un primer pas per a tirar endavant una vella reivindicació del nostre poble. Confiem que vaja avant prompte", finalitza l'alcalde.

José Vicente Martí
30 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres