Ignacio Solana i Paco Almenara triomfen en el concurs d'enganxalls a Puçol

Ignacio Solana i Paco Almenara triomfen en el concurs d'enganxalls a Puçol

La quinzena festiva transcorre amb esdeveniments de tota índole: lúdics, esportius, culturals, musicals i religiosos. El concurs d'enganxalls, amb els ensinistrats equins com a protagonistes, es pot englobar com a esdeveniment esportiu, espectacle lúdic, on disfruta el públic assistent i l'afició, i quasi com un acte religiós, perquè el cavall és per a molts un Déu, un animal totèmic.

 

El diumenge 30 d'agost, al matí, en el camp de futbol vell, es va celebrar un concurs d'enganxalls de limoneras, amb un cavall, i de troncos, és a dir, amb dos cavalls enganxats.

Casualment, Juan Esteve, pare d'una de les festeres d'enguany, és un dels més prestigiosos coneixedors d'esta disciplina eqüestre, a més d'un dels organitzadors del concurs que li dóna un toc de varietat a l'àmplia programació festiva de les Festes populars i patronals de 2009.

Saben els aficionats que Juan Esteve ha sigut campió d'Espanya en esta modalitat eqüestre i va participar en este concurs "amb cavalls nous, per a anar provant-los", apunta. Esteve es va proclamar campió d'Espanya en 1995, en la secció individual, en Montenmedio (Cadis); va ser subcampió en 1997 en el Club Pineda de Sevilla; i bronze en 1998 en Écija (Sevilla).

"Es tracta d'una prova a temps, en este cas a 3 minuts i 50 segons", apunta Esteve. "I el temps va en funció del recorregut, mesurat prèviament. L'objectiu de la prova és premiar a qui ho faça més ràpid i derroque menys obstacles".

 

Limonera

Este concurs d'enganxalls de Puçol ha sigut la tercera prova celebrada de la Copa València, un torneig que se disputa a Foios, Puçol i la final, que tindrà lloc el pròxim 9 d'octubre a Almenara. Els jutges de la prova van ser dos habituals del torneig, Vicente Almenara Marsaga (de Puçol) i Rafa Barrachina (de Foios).

Després de presenciar les evolucions dels onze enganxalls participants en la prova, el nombrós públic va assistir també a l'entrega de premis, de mans de l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí, per a qui va ser una autèntica sorpresa comprovar la joventut d'un dels guanyadors, Ignacio Solana, que al tindre menys de díhuit anys pot competir com a júnior, encara que els seus resultats són, sens dubte, propis de professionals.

La classificació de limoneras van quedar com seguix:
1.- Ignacio Solana, de Meliana.
2.- Higini Peirats, d'Almenara.
3.- Jesús Sancho, de Puçol.

I la de troncos va ser la següent:
1.- Paco Almenara, de Puçol.
2.- José Zarzoso, d'Albalat.
3.- Juan Esteve, de Puçol.

Tronco

 

 

30 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres