Els tres últims alcaldes de Puçol junts a Madrid per a demanar un AVE més respectuós

Els tres últims alcaldes de Puçol junts a Madrid per a demanar un AVE més respectuós

Tots els grups polítics de Puçol estan d'acord almenys en un tema: aconseguir el millor traçat possible de l'AVE al seu pas pel terme municipal. Prova d'això és que el dilluns 31 acudixen a Madrid junts, on seran rebuts per la Secretària d'Estat per a exposar-los les millores que el Ministeri de Foment estudia introduir en el projecte.

 

El 3 d'agost se celebrava el ple que donava pas al nou equip de govern en l'Ajuntament de Puçol: PSOE, Acord d'esquerres i Pavalur prenien el relleu del Partit Popular al comandament del consistori.

Eixa mateixa setmana, el divendres 7, José Vicente Martí i Juan Manuel Busto, alcalde i regidor d'Urbanisme, respectivament, viatjaven a Madrid per a reunir-se amb representants del Ministeri de Foment i treballar conjuntament en el tema més important que té Puçol de cara al seu desenrotllament urbanístic en els pròxims anys: el traçat del tren d'alta velocitat que unirà València i Castelló, que inicialment havia de discórrer per un talús de deu metres d'altura al costat de la zona este del nucli urbà, a penes a uns metres d'on està situada la Casa Quarter de la Guàrdia Civil.

La reunió va ser positiva, el tracte agradable i un compromís es va segellar en aquell primer contacte: realitzar un estudi a fons per a millorar el disseny original i tot això amb la major brevetat possible.

 

José Vicente Martí

"I la veritat és que el ministeri ha complit la seua paraula", assegura José Vicente Martí. "Ens van convocar per a una reunió el dijous 27, encara que un problema d'agenda d'última hora ha obligat a retardar la reunió al dilluns 31 al matí. En a soles tres setmanes, mantindrem dos contactes amb Foment amb l'objectiu de millorar el traçat de l'AVE i eixa és un bo senyal".

Serà Inmaculada Rodríguez Piñeiro, Secretària d'Estat, qui es reunirà amb els quatre representants de l'Ajuntament de Puçol, ja que en esta segona trobada, a més de l'actual alcalde i del regidor d'Urbanisme, també estaran presents Ignacio Díaz (regidor de Pavalur) i Mariano Sanchis, anterior alcalde durant esta legislatura i actual portaveu del Partit Popular. Atés que Busto va ser l'alcalde durant l'anterior legislatura, en este viatge compartixen un objectiu comú els tres últims alcaldes que ha tingut el poble de Puçol.

"Des que es va conéixer el traçat inicial de l'AVE proposat pel Ministeri de Foment, va haver unanimitat en los pueblos de l'Horta Nord en contra del projecte", explica Juan Manuel Busto. "Sabem que és una carrera de llarga distància, per això és important que tots els grups polítics de Puçol també treballem junts en este tema, perquè del que estem parlant és del poble que deixarem els nostres fills... i ningú vol que estiga rodejat per un mur que separa el poble del mar".

29 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres