La Conselleria distribuïx 2.500 DVD sobre violència de gènere realitzats a Puçol

La Conselleria distribuïx 2.500 DVD sobre violència de gènere realitzats a Puçol

La Regidoria de la Dona treballa des de fa cinc anys amb l'Institut d'Ensenyança Secundària de Puçol en distintes campanyes de sensibilització entorn de la violència de gènere i la igualtat d'oportunitats. L'última d'estes campanyes serà distribuïda a tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana gràcies al suport de la Conselleria de la Dona, que distribuirà 2500 còpies amb els espots realitzats pels alumnes.

Primer va ser una obra de teatre, després deu episodis de la sèrie Contrastos i enguany han sigut tres espots publicitaris co-escrits i interpretats per alumnes i alumnes de l'institut i realitzats per tècnics de l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol.

''Esta és en síntesi la història d'una col·laboració que pretén lluitar per la igualtat entre hòmens i dones des de l'educació dels xics i de les xiques'' -explica Eloísa Rosa Martínez, regidora de la Dona-. ''La nostra intenció és que ells compartisquen experiències i que estes servisquen per a motivar uns altres veïns sobre la igualtat real entre tots. Per això, primer hem impartit uns tallers sobre la violència de gènere i després han escrit i protagonitzat els espots publicitaris''.

I la motivació està funcionant.

Tant l'obra de teatre, com els curtmetratges o els espots publicitaris que s'han realitzat en estos anys, s'han exhibit sempre en la Casa de Cultura durant la setmana d'activitats entorn del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Enguany, entre el públic assistent a l'estrena d'estos espots hi havia una persona molt especial: Rosa Marín, la coordinadora de l'àrea de Servicis Socials de la Conselleria de la Dona. Tan sorpresa va quedar amb el resultat d'esta experiència que es va comprometre a realitzar les gestions necessàries perquè poguera ser coneguda en tots els centres educatius de la comunitat.

I ha complit la seua paraula.

A la tardor passada, els espots realitzats per l'Ajuntament, l'institut i la televisió local van ser exhibits en un congrés celebrat a Madrid sobre educació i igualtat. Era la representació oficial de la Comunitat Valenciana.

I l'experiència va tornar a ser un èxit.

Finalment, al desembre la Conselleria de la Dona va decidir editar 2.500 còpies del DVD amb els espots i, durant este mes de gener, les còpies es distribuiran als instituts, col·legis públics, privats i concertats, cefires i la resta de centres d'ensenyança de la comunitat.

I açò no és més que el principi.

Perquè l'èxit d'esta proposta ha animat a tots a continuar amb l'experiència, com resumix satisfeta la regidor de la Dona: ''ja hem impartit este curs uns nous tallers de sensibilització entre els alumnes de batxillerat, i durant els mesos de gener i febrer tornarem a realitzar una nova sèrie d'espots publicitaris per a continuar conscienciant els jóvens i adults que la lluita per la igualtat continua''.

10 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres