L'exposició del ninot, punt d'arrancada de tres setmanes de gaudi faller en harmonia

L'exposició del ninot, punt d'arrancada de tres setmanes de gaudi faller en harmonia

L'aparició d'una nova falla a Puçol ha fet que enguany la sala d'exposicions de la Casa de Cultura es quede xicoteta i l'exposició del ninot s'haja traslladat a l'Espai Social La Barraca. Els 150 assistents a la inauguració van agrair el canvi: més amplitud, més comoditat i un vi d'honor sense que el veí et fique el colze en l'ull a l'hora d'alçar la copa.
El dissabte 27 de febrer, a les 6 de la vesprada, La Barraca acollia un dels actes fonamentals de la Junta Local Fallera, l'exposició del ninot, que es podrà visitar gratuïtament fins al 15 de març. Fins ara havia sigut la Casa de Cultura la seu habitual d'esta mostra dels ninots infantils i adults triats per cada falla, però l'aparició de la quinta falla de la població dificultava la seua exhibla posada de llargició en una sala d'exposicions que ja es quedava xicoteta en anys anteriors.

I amb el canvi hem eixit guanyant tots, fonamentalment els fallers que van assistir a la posada de llarg dels seus treballs: tant el llibret com els aspirants al ninot indultat podien disfrutar-se amb major comoditat i això sempre s'agraïx.

Verónica Almela, la secretària de la junta, va ser l'encarregada de presentar un senzill acte d'inauguració en què el president va prendre la paraula per a donar una vegada més mostres de la seua humilitat. Salvador Àvila es va limitar a recomanar, com cada vegada que s'acosta a un micròfon, "que els fallers disfruteu de la festa, amb alegria i germandat, perquè hem treballat tot l'any per a ara passar uns dies de felicitat i harmonia".

En la mateixa línia es va expressar el regidor de Festes, Manolo Piñol, amb un discurs basat en la seua experiència de molts anys com a president d'una de les falles locals: "l'important no són els premis, sinó açò, l'ambient faller. Tenim per davant una sèrie d'actes conjunts, entre les cinc falles, i després cada u, els últims dies, en el seu casal, amb el seu monument. Disfruteu-los. Que ningú s'amargue per no ser triat per a algun premi, perquè al cap i a la fi el jurat ho busqueu vosaltres mateixos i l'important no és un premi, sinó disfrutar de la festes des de dins".

Esgotades totes les recomanacions per a l'harmonia i concòrdia entre els fallers, a l'alcalde José Vicente Martí li quedava poc marge de maniobra, així que va decidir ser molt breu en les seues paraules: "no més entrar he anat a mirar els ninots i ja tinc els meus favorits, que potser no coincidisquen amb els vostres o amb els del jurat, però és igual, per a mi estar ací, rodejat de totes estes falleres, de tanta bellesa, ja és un gran premi".

I així, sense més preàmbul, tots a disfrutar d'una visita més relaxada als deu ninots,als cinc llibrets i, sobretot, a les abundants taules preparades amb trampa, quan el públic va entrar a penes hi havia uns dolços, però això era el menú per als més menuts, a l'hora de la veritat va haver-hi un vi d'honor com els fallers solen realitzar-ho tot: com més abundant, millor.

La programació de la Junta Local Fallera per a estes tres setmanes la pots consultar en el PDF adjunt.

Cartell amb la programació d'actes
de la Junta Local Fallera de Puçol

27 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres