Saps com es maneja el nou bastó policial i com es trasllada a un detingut?

Saps com es maneja el nou bastó policial i com es trasllada a un detingut?

La Prefectura de Policia Local de Puçol s'ha convertit en un referent comarcal a nivell de formació. El seu nou projecte, el dissabte 27 de febrer, un curs per a ensenyar a oficials i agents com es maneja el nou bastó extensible i distintes tècniques d'engrilletament i trasllat de detinguts.

El passat novembre va entrar en funcionament la Prefectura i des del primer moment es va plantejar que no sols havia de ser un edifici on centralitzar les distintes actuacions vinculades a seguretat ciutadana, sinó també un lloc en què formar tant policies com a veïns.

Després de l'èxit del curs sobre policia i platges celebrat en el mes de gener, el dissabte 27 de febrer, durant tot el matí l'oficial Arturo González (cinturó negre de defensa policial i instructor de València) impartirà un curs titulat Maneig del bastó extensible, engrilletament i trasllat de detinguts, dirigit a policies tant de la localitat com de la comarca.

"Abans s'utilitzava la porra, que proporcionava una defensa rígida", explica l'intendent cap, Vicente Giménez. "Però ara tenim una nova arma homologada per als cossos de seguretat, el bastó extensible, que exigix un maneig especial, d'ací la necessitat fer cursos formatius".

Paral·lelament, ja s'ha entrat en contacte amb els distints col·legis de la població perquè els alumnes puguen realitzar visites a la Prefectura i rebre formació en matèria de trànsit rodat i de vianants.

Ángel Sánchez, regidor de Seguretat ciutadana, destaca la importància que està adquirint la nova Prefectura, "el que es pot comprovar pel ritme que porten els cursos formatius per a policies, encara que insistisc en el fet que ja estem treballant en la creació d'un calendari destinat a veïns i, sobretot, escolars: volem que tots coneguen els seus drets i obligacions en matèria de seguretat".

25 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres