Article de Acord d'esquerres del mes de febrer: “Projecte final de l'AVE”

Article de Acord d'esquerres del mes de febrer: “Projecte final de l'AVE”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat per Acord d'esquerres per al mes de febrer, titulat “PROJECTE FINAL DE L'AVE”.

Han sigut molts anys de reclamacions, al·legacions, escrits, reunions, protestes..., i pareix que tot arriba a la seua fi.

Nosaltres ens vam oposar des del primer moment en contra del projecte de l'AVE per considerar-lo un tren elitista i innecessari que no beneficiarà a la majoria de la població sinó més prompte a uns pocs que solen utilitzar l'avió, a més segurament la posada en funcionament de l'AVE suposarà la desaparició d'altres trens que hui per hui sí que tenen molt d'ús, com l'Alaris o l'Euromed.

Més tard, veient que el projecte de l'AVE continuava avant, vam optar políticament per unir-nos als altres partits de la nostra població, per a almenys evitar en la mesura que es puga els perjuís que representaria per al nostre poble, treballant tots junts per a millorar en benefici de Puçol el traçat per la nostra població.

Açò ens va portar també a la unió amb altres ajuntaments afectats de la nostra comarca, que també al costat de les seues poblacions lluitaven per este.

Es va encarregar entre tots els ajuntaments un traçat alternatiu, molt més lògic, coherent i respectuós amb els pobles i la seua horta, paral·lel a l'autopista A-7 (bypass) i amb una estació en la zona de l'aeroport, proposta sorprenentment rebutjada tant pel ministeri com per la Generalitat Valenciana.

Després d'açò, tots els ajuntaments units ens vam centrar en les millores del projecte per les nostres poblacions, on el principal escull des d'un primer moment era el nostre poble, ja que l'AVE passava per damunt de l'autovia de la platja, a 10 metres d'altura i amb un terraplé que formava una autèntica muralla.

Demanàvem des d'un primer moment dos objectius principals:

1é) Ja que ens construïen una nova barrera en el nostre terme que almenys ens llevaren el traçat de les actuals vies, posant-les paral·leles a l'AVE, eliminant així una de les actuals barreres.

2n) El soterrament de les dos vies al seu pas pel poble.

Al final pareix que el primer objectiu es complix, encara que no ocorre el mateix amb el segon; això sí, almenys hem aconseguit que el terraplé se substituïsca per un viaducte, no és el soterrament però sens dubte se millora en molt el projecte inicial que tant ens perjudicava.

S'aconseguix una reivindicació històrica l'eliminar la barrera física de les actuals vies de rodalia, i se substituïx la gran muralla per un viaducte, crec que dins del pitjor és el menys roín i que hem d'estar contents, ja que al final hem aconseguit que el ministeri ens escoltara i canviara eixe terrible traçat inicial de l'AVE al seu pas per Puçol.

Crec que el nostre grup ha donat la durícia i una gran lliçó del que ha de ser treballar per l'interés del nostre poble, podíem haver-nos quedat en una posició radical rebutjant el traçat sense alternatives ni complicacions, només repartint culpes entre els altres, no obstant hem adoptat una posició realista i constructiva en benefici de la nostra població pel que tots ens hem vist beneficiats.

Això sí, continuem pensant que l'AVE és totalment innecessari.

Article del grup municipal Acord d'esquerres

25 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres