Fira de l'estudiant, una finestra al futur

Fira de l'estudiant, una finestra al futur

Del 10 al 12 de febrer, en l'Espai Social La Barraca es va celebrar la 2a Fira de l'estudiant, organitzada per la Regidoria de Joventut i Tot Animació. Esta edició van passar més de quatre-cents alumnes en horari escolar, per a ser orientats sobre les seues eixides educatives i professionals.

Com a novetat, un estand de l'Àrea d'Ocupació municipal, amb abundant documentació sobre els PCPI (Programes de Qualificació Professional Inicial), les Escoles taller o els cursos d'Orientació Laboral (que ensenyen, entre altres coses, a buscar treball o realitzar el currículum).

Al costat de l'estand d'ocupació, altres tres: un de l'institut, amb informació sobre estudis i eixides acadèmiques; un altre de Virgen al PIe de la Cruz, amb material sobre els mòduls formatius que impartix; i l'últim de Tot animació, amb tot tipus de dades sobre estudis universitaris i programes de formació.

La fira intenta sobretot ser una finestra perquè els alumnes es facen una primera idea de què podran estudiar en el futur o inclús quina eixida laboral els convé més. Per a fer-ho més atractiu, cada u dels estands va apostar per una proposta lúdica que li donara major atractiu.

L'IES va oferir una sessió d'expressió corporal creativa: música, ball i un treball intens del cos. De la mà de la professora Pepa Montejano, vint-i-huit alumnes de primer any del cicle formatiu d'Educació Infantil van realitzar una sessió d'esta disciplina que parla del llenguatge del cos. "Volem que les alumnes de cicles el viuen-cent a través de la música perquè després puguen ensenyar als xiquets com desenrotllar capacitats expressives i creatives a través del seu cos; a més, l'experiència és vàlida per al treball amb discapacitats".

Virgen al Pie de la Cruz mostrava un ampli estand adornat amb productes elaborats amb massa de pa en la seua Escola d'Hostaleria: des d'escuts i logotips a figures o un bodegó amb distints tipus de pa, en ocasions pintats a l'aerògraf amb tint comestible, donar-se una volta pel treball que desenvolupa els alumnes d'Esteban López era una invitació a deixar-se portar pel gust, la vista i l'olfacte, "i més quan vegeu com es preparen bombons ací en directe, davant dels alumnes". Una dolça temptació, sens dubte.

Tant Tot Animació com l'estand d'Ocupació apostaven pels mitjans audiovisuals, la informàtica, Internet i la projecció de vídeos didàctics per a explicar les seues distintes apostes per a l'ensenyança o l'ocupació.

"En qualsevol cas, seguirem amb esta fira, que suposa una finestra al futur dels nostres jóvens. I, per què no, en pròximes edicions ens plantejarem col·laboracions entre els distints centres educatius perquè esta fira siga encara més atractiva", va prometre el regidor Juan Manuel Busto en el seu discurs d'inauguració.

Per la seua banda, l'alcalde José Vicente Martí va destacar el sistema educatiu espanyol, en el que hi ha lloc per a tots: "és qüestió de trobar el nostre camí, però tots podem arribar a la meta". Després d'invitar també a pares i familiars a la fira, l'alcalde va finalitzar amb una frase ja encunyada per a parlar amb els alumnes de l'Escola d'Adults: "l'èxit de vosaltres, els jóvens, és l'èxit del poble de Puçol".

21 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres