‘Voces contra el olvido': dones del Camp de Morvedre rememoren la Guerra Civil

‘Voces contra el olvido': dones del Camp de Morvedre rememoren la Guerra Civil

El dijous 18 de febrer, a les 8 vesprada, en la Casa de Cultura, es realitza la presentació oficial del llibre ‘Voces contra el olvido', obra de Concha Cardo, Celia Paniagua i Carmen Tabernero. Centrat en els començaments del segle XX, els testimonis aborden sobretot el paper de la dona en el Camp de Morvedre.

Sempre és complex i difícil acostar-se a un esdeveniment tan significatiu com la Guerra Civil espanyola. Hi ha milers de llibres, documents i testimonis orals que donen compte del que ocorré i que podrien ajudar a la comprensió del conflicte des d'una objectivitat històrica, però el tema, en molts aspectes, encara calent, reproduïx velles ferides.

Així, la majoria de les famílies espanyoles van estar afectades, prenent part activa en un bàndol o en un altre, o pitjor encara, amb membres d'una mateixa família enfrontats en camps distints.

Afortunadament, hui, amb la perspectiva que donen els anys passats, s'imposa l'objectivitat i el distanciament en les anàlisis, i els protagonistes que encara queden van narrant, descrivint, no sense dolor, aquells fets, amb la necessària i lògica perspectiva que imposa l'edat i el temps transcorregut.

En este llibre s'arrepleguen sobretot testimonis que descriuen la situació de la dona des de començaments de segle fins a la Guerra Civil. L'obra se centra en les vivències en el Camp de Morvedre, encara que sense obviar el necessari context històric.

Les tres autores estaran presents en la Casa de Cultura per a explicar el perquè del llibre i atendre les preguntes del públic. L'entrada és gratuïta.

16 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres