Foment traslladarà les vies de rodalia que dividixen el nucli urbà de Puçol

Foment traslladarà les vies de rodalia que dividixen el nucli urbà de Puçol

L'11 de febrer pot ser una data històrica per a Puçol, perquè el Ministeri de Foment va fer pública la seua intenció de traure les vies de rodalia del nucli urbà i traslladar-les junt amb les futures vies de l'AVE, en la zona este del casc, junt amb el quarter de la Guàrdia Civil.

La notícia, que va ser rebuda en l'Ajuntament de Puçol a última hora del matí, va provocar el consegüent rebombori i una convocatòria de roda de premsa de forma immediata, a les 4 de la vesprada del mateix dia, en la que van comparéixer representants dels tres partits que formen l'equip de govern: Pavalur, Acord d'esquerres i PSOE.

Ignacio Díaz, de Pavalur, va destacar que les conseqüències d'esta decisió "tardaran molts anys a veure's", però cal agrair al Ministeri de Foment "que haja complit el compromís que va adquirir amb nosaltres a l'agost, quan va assegurar que buscaria el suport de la Conselleria d'Infraestructures per a realitzar el trasllat de les vies".

Este trasllat suposarà posar fi a una divisió física que havia arrelat en la població, literalment, des de fa un segle, fomentant la divisió del poble inclús a nivell ideològic i cultural. Eliminar la barrera física de les vies de rodalia suposa per a l'alcalde, José Vicente Martí, "la possibilitat de crear un passeig o una avinguda d'unió, de confluència i no un mur de separació com hi ha en l'actualitat".

No obstant, la reunió mantinguda durant el matí del dijous 11 a Madrid, entre Carlos Mª Juárez (Director general d'Infraestructures ferroviàries) i Vicente Dómine (Director general de Transports de la Generalitat Valenciana), no és més que el primer pas per a licitar l'estudi informatiu que determinarà quan, com i quant costa realitzar eixe trasllat de vies... i en quina proporció hauran de pagar-ho el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Puçol.

El més crític amb el projecte va ser Enrique Donate, portaveu d'Acord d'esquerres, qui va insistir en l'oposició del seu partit la construcció de l'AVE, "perquè continuem pensant que és una agressió, però la contrapartida que oferix Foment és tot un èxit, ja que permetrà aconseguir la unificació del poble".

A falta de conéixer més detalls sobre este estudi informatiu, del que probablement es parlarà en la reunió que tenen confirmada tots els alcaldes afectats pel traçat de l'AVE a l'Horta Nord, dimarts que ve 16 en Foment, el que no hi ha dubte és de l'esforç realitzat pel ministeri per a donar una solució factible al "coll de botella" que suposa la confluència de la V-21, el bypass, l'antiga carretera de Barcelona N-340, les vies de rodalia i, pròximament, també l'AVE, entorn del nucli urbà de Puçol.

El pròxim objectiu de la corporació, segons l'alcalde i portaveu socialista, és que impere la lògica "i que el trasllat de les vies de rodalia es realitze alhora que les obres de les vies de l'AVE".

Encara que, en tot cas, el sentiment general és que ja s'ha guanyat molt, que este és un benefici per a tot el poble, aconseguit gràcies al treball de diverses corporacions municipals que porten reclamant durant molts anys eliminar esta barrera arquitectònica que dividix el poble. Ha hagut d'arribar l'AVE per a aconseguir-ho: Foment fomenta la unió del poble, qui ho anava a dir.

10 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres