Atenció, conductor: divendres 12, 15'30 hores, uns bojos baixets invadixen els carrers de Puçol

Atenció, conductor: divendres 12, 15'30 hores, uns bojos baixets invadixen els carrers de Puçol

Un any més, els col•legis públics Jaume I, Lluís Vives i La Milotxa realitzaran conjuntament un cercaviles per la població, en el que participaran tots els alumnes i professors. En total, més de 900 individus disfressats recorreran els carrers adjacents als centres. Al mateix temps, Bisbe Hervás i Virgen al Pie de la Cruz realitzaran altres itineraris.

La Milotxa és l'únic centre que té exclusivament alumnes d'educació Infantil i a més compta amb un enorme pati. D'ací que siga el punt triat des de fa anys per a concentrar els alumnes dels tres col·legis públics que realitzen les cercaviles de carnestoltes conjuntament: Jaume I, Lluís Vives i, naturalment, La Milotxa.

En total, este divendres a la vesprada, a partir de les 15 hores, es reuniran entorn de 900 alumnes i professors, que a continuació realitzaran una desfilada per distints carrers, sempre precedits per la Policia Local, fins a confluir en la plaça de la Generalitat, on se celebrarà una festa final. Sobre les 16'30 hores, tots els participants tornen als seus respectius centres per a tornar a casa, això sí, amb la disfressa a costes.

"Cada centre tria els seus pròpies disfresses, en això no hi ha una coordinació", assenyalaPedro Gómez, director de La Milotxa. "El que sí que tenim organitzat és la disfressa que portaran tots els nostres alumnes i professors: serem pollets".

Una disfressa en què també han col·laborat les mares del centre, ja que l'activitat s'ha posat en marxa una vegada finalitzat el mercat solidari del 26 de gener i en soles dos setmanes no hi ha temps per a més.

Com també han hagut de col·laborar en el cas del col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz, els que també van tindre activitats a finals de gener amb el Dia de la Pau, després van organitzar la primera setmana de febrer un mercat ambulant solidari en el propi centre i ara s'apunten als carnestoltes.

En este cas, cada aula ha triat un tema distint, el centre ha aportat la matèria primera i les mares (i pares, per descomptat) han hagut d'ajudar a casa per a finalitzar la disfressa. Per grups, en companyia dels professors, tant Infantil com Primària realitzaran unes cercaviles per la contornada del centre.

Finalment, també a la mateixa hora, el col·legi públic Bisbe Hervás enguany sí que realitza carnestoltes. I açò és notícia perquè a causa de la pressa de temps, preferixen alternar: un any organitzen disfresses de carnestoltes i un altre construïxen una falla en què col·labora tot el centre. Enguany toca disfressar-se,  pel que també els carrers de la contornada del col·legi seran invadides per "esos locos bajitos", que diria Serrat.

Per si de cas, es recomana a tots els conductors extremar la precaució a eixes hores, perquè el poble sencer serà invadit per multitud d'individus difícils d'identificar... però, sens dubte, amb ganes de passar-se'l bé. Paciència, entre ells també estan els teus fills i els dels teus veïns.

 

10 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres