Jornades taurines (5): Partido de Resina, els bous guapos dels marenys

Jornades taurines (5): Partido de Resina, els bous guapos dels marenys

Quinta i última crònica de Salvador Almenara, cronista taurí de la nostra web municipal, sobre les xarrades celebrades en les VII Jornades taurines Vila de Puçol, actes que va viure en primera línia perquè va ser l'encarregat de moderar totes les activitats celebrades.

Per a esta ocasió es va canviar el lloc actual de les tertúlies, Villa Charol, pel recentment inaugurat saló Myrtus, per a posar el colofó a estes Jornades taurines de 2010.

En l'anterior edició el ramader Eduardo Miura va ser el protagonista d'estes, en 2008 el torn li havia correspost a Fernando Cuadri,  pel que seguint amb esta dinàmica de comptar amb els més prestigiosos ferros del nostre país, enguany l'elegit va ser Josep Lluís Algora Cabell, màxim responsable de la societat propietària de la ramaderia Partido de Resina, abans Pablo Romero.

L'acte va estar moderat per Alberto de Jesús, director de la revista Bous al carrer, qui va compartir els honors amb Salva Almenara i amb l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí. Els tres van acompanyar en la mesa al veterinari que gestiona hui en dia la ramaderia dels mítics bous Pablo Romero.

Enfront dels quatre, un bon nombre d'assistents, locals i vinguts d'altres poblacions de la comarca, van seguir amb interés els comentaris de José Luis Algora, que van girar en la seua majoria entorn del moment actual de la ramaderia, en altres èpoques puntera de la cabanya brava espanyola, i en l'interés i il·lusió dels actuals propietaris per recuperar eixe lloc de privilegi en les grans fires taurines, on sempre van ser coneguts com "els bous guapos dels marenys".

Després de l'amena xarrada plena d'inoblidables anècdotes, el ramader va ser obsequiat amb distints detalls per part dels presidents de les penyes organitzadores, Juanjo López i Joan Sebastiá, i de l'alcalde, després d'això tots els presents van passar a un altre dels salons, on es va realitzar el sopar de gala i l'entrega de premis als millors bous, ramaders i comissions de 2009.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

09 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres