Jornades taurines (3): l'ajuntament i la nova llei, a examen

Jornades taurines (3): l'ajuntament i la nova llei, a examen

Salvador Almenara, cronista taurí habitual de la nostra web, ens oferix el tercer article del seu repàs a les distintes xarrades celebrades durant les VII Jornades taurines Vila de Puçol, de les quals va ser testimoni en primera línia perquè va ser l'encarregat de moderar totes les meses celebrades.

Un dels plats forts de les jornades d'enguany, que era esperat amb gran interés per part dels assistents a les xarrades, portava per títol L'ajuntament a debat.

El dia elegit per a este debat era el dimecres, en Villa Charol, i va comptar amb la participació de l'alcalde, José Vicente Martí; el regidor de festejos taurins, Manuel Martínez Piñol; el cap de la Policia Local, Vicente Giménez; l'enginyer tècnic municipal, Pedro Palacios; i el corredor d'assegurances Héctor Benet; tots coordinats per SalvaMarsaga.

D'entrada, cal agrair la postura dels màxims responsables del consistori municipal en matèria taurina, perquè no és molt habitual asseure's davant d'una afició tan exigent i entesa com la de Puçol, i fer front al que se suposava que seria una bateria de preguntes més o menys incòmodes... encara que a l'hora de la veritat estes preguntes no es van produir.

Van ser els propis participants els que van exposar les seues postures relacionades amb cada una de les seues competències, oferint-se a dissipar els possibles dubtes i aclariments per al públic assistent, que una vegada més omplia el pub on se celebren les tertúlies taurines.

Entre les conclusions, destacar que no estem parlant d'una nova llei, sinó d'esta que va entrar en vigor fa dos anys, però comptava amb una moratòria per a la seua aplicació; i, sobretot, que el seu compliment és obligat per a totes les comissions i institucions implicades en l'organització de festejos taurins. Encara que, al mateix temps, cal reconéixer que Puçol és un dels pobles que més s'ajusta a la llei, des de fa ja temps, pel que els epígrafs pendents d'aplicar no són molts.

L'acte va finalitzar amb una doble entrega de detalls: d'una banda, els diplomes als participants en el 5t Concurs de fotografia taurina; per un altre, igual que va succeir en la resta de meses programades durant estes jornades taurines, es va entregar un simbòlic diploma als participants en la xarrada col·loqui sobre l'aplicació de la nova llei.

Informa: Salvador Almenara Marsaga


07 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres