Els alumnes de l'institut deixen de contestar, ara són ells els que fan les preguntes

Els alumnes de l'institut deixen de contestar, ara són ells els que fan les preguntes

Els alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol van canviar les aules pel saló de plens durant un matí, i els estudis pel periodisme, per a entrevistar l'alcalde José Vicente Martí com a part dels articles que apareixeran en la revista que edita el centre: “És Cultura”.

Un grup de 23 alumnes de 4t d'ESO van exercir de periodistes per un dia. No va ser una tasca difícil, perquè només havien d'entrevistar a una persona: el seu antic professor en cursos anteriors, encara que això sí, ara convertit en alcalde de la població, José Vicente Martí.

L'objectiu era parlar dels temes que més preocupen als jóvens, com la cultura, l'educació, l'Espai Jove o l'acord firmat entre l'ajuntament i l'institut per a col·laborar en distints projectes d'ensenyança. I amb les respostes obtingudes, elaborar un article per a l'únic nombre de la revista És Cultura que este curs editarà el centre educatiu.

288-alumnos

"Serà només un nombre, però ampli i amb molts articles, encara que això sí, la crisi ens obliga a no publicar-lo en paper i només apareixerà en Internet, encara que qualsevol que ho desitge pot abaixar-se-la en PDF i imprimir-la", assegura la directora de l'institut, Pilar Millán.

La simpàtica roda de premsa, que molts havien preparat de forma conscienciosa perquè no li tremolara la veu a l'hora d'efectuar les seues preguntes, va ser una idea de Flor Borja, la coordinadora d'esta revista en què col·laboren tant alumnes com professors: "primer vam involucrar a la tutoria i després va ser fàcil tirar endavant la proposta, perquè comptem amb uns alumnes molt voluntariosos, que estan encantats de treballar i que tenen bones idees per a incloure en la nova revista".

I si els alumnes estaven encantats de treballar, el seu antic professor no ho estava menys i va ser per a ell una experiència nova: fins ara sempre havia sigut ell l'encarregat de preguntar als alumnes, però per un dia les coses van ser al revés.

288-pilar-alcalde


16 Maig 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres