El concert solidari, un trampolí per a la integració dels discapacitats en la cultura

El concert solidari, un trampolí per a la integració dels discapacitats en la cultura

L'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS) continua rebent mostres de suport per la seua labor a favor de la integració dels seus alumnes en tots els àmbits de la vida local. A les ajudes rebudes d'institucions, empreses i altres associacions, s'afig ara el Concert solidari de Santa Cecília el 27 de febrer.

"Som els xiquets mimats de tota la població, perquè són molts els col·lectius que s'estan bolcant amb nosaltres", assegura Mª José Mateo, presidenta d'ADIS. "La veritat és que ja no sabem com agrair tants suports, perquè tot el poble ens està ajudant en la nostra tasca amb els discapacitats".

Podria paréixer un discurs fet, però no és Mª Josep una persona donada a les excessives formalitats, el seu és més prompte el treball quotidià, sense fer molt de soroll, encara que la labor de l'Associació de Discapacitats ha aconseguit en els últims anys una notorietat que ni tan sols somiaven els seus impulsors al començament de la dècada.

Des de l'Ajuntament de Puçol (amb distintes subvencions i convenis anuals de col·laboració), fins a la Comisión del Bou de l'Avenida (amb un percentatge del seu pressupost que cada any entrega a ADIS durant les festes populars), passant per la Fundació TAI (que ha organitzat dos mercadets solidaris per a ajudar a Cáritas i ADISU), la Junta Local Fallera (amb un projecte solidari conjunt) o inclús Consum (que ajuda amb algunes celebracions especials), els col·lectius i entitats que tenen a l'Associació de Discapacitats en la seua agenda solidària són nombrosos.

A ells s'unirà dissabte que ve, 27 de febrero, a las 19'30 hores, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, amb un Concert solidari en la Casa de Cultura la recaptació del qual, a tres euros l'entrada, anirà íntegrament a subvencionar alguns dels projectes d'integració que du a terme ADIS.

"Des de fa anys volíem col·laborar amb els discapacitats, com ja fem amb l'Associació de lluita contra el Càncer, però fins ara no havíem trobat una data lliure", assegura Pepe Sancho, president de Santa Cecília. "Si l'experiència funciona, no descartem mantindre este concert com una cita fixa del calendari anual, com Sant Joan, les festes de setembre o Santa Cecília al novembre".

Serà un concert variat, del que ja tenim confirmades alguns temes, amb l'Obertura 1812 de Tchaikovsky com una de les peces fonamentals per la seua complexitat, però també amb el pasdoble Cielo andaluz o dos bandes sonores clàssiques, OregónMy fair Lady' sense oblidar l'imprescindible Himne a Puçol per a tancar l'acte.

Però si per alguna cosa serà recordat este concert no serà pel seu programa, sinó pels seus presentadors: en col·laboració amb Julián Zanón, un altre incansable treballador de Santa Cecília, els encarregats d'introduir cada u dels temes que es van a tocar seran els propis alumnes d'ADIS, els que botaran per primera vegada a l'escenari, davant dels veïns, per a enfrontar-se a esta fascinant labor que els té assajant des del mes de gener.

Per a Mª Josep Mateo és, sens dubte, una aposta històrica: "ja no estem parlant que realitzaran una donació a ADIS, sinó que parlem de la integració dels discapacitats en l'àmbit cultural de la població, i eixe és l'objectiu pel que treballem diàriament".

Un bell exemple d'integració i la confirmació que la presidenta no exagerava en les seues apreciacions: són els xiquets mimats de tot un poble, que s'està bolcant amb la integració dels discapacitats i les persones que ho estan fent possible. Major elogi a la seua callada labor no es pot fer.

06 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres