Tots els festers del segle XXI, junts per primera vegada per a ajudar a salvar les festes

Tots els festers del segle XXI, junts per primera vegada per a ajudar a salvar les festes

El divendres 4 de juny, en el Sindicat Agrícola, els festers de la Mare de Déu al Peu de la Creu realitzen per primera vegada en la seua història una trobada. L'acte forma part de les noves iniciatives posades en marxa pels festers d'enguany, que continuen buscant fórmules per a tirar endavant les pròximes Festes populars i patronals de setembre.

Una experiència pilot que, de funcionar, potser es convertisca en una cita obligada en el calendari fester anual. El 4 de juny, dins dels actes programats amb motiu de la tercera edició de Puçol DeMostra, la Fira comercial i industrial de la població, hi haurà una trobada dels festers que han organitzat les festes des de l'any 2000 al 2010.

"No sabem quanta gent es pot apuntar, ja que mai abans s'ha realitzat una cosa pareguda, i en el Sindicat Agrícola no caben més de dos-cents comensals, per això hem limitat la invitació als festers del nou segle", explica Mario Lara, fester d'enguany i un dels organitzadors de la trobada. "Però hem d'intentar noves coses perquè la crisi s'està notant molt, sobretot en les fórmules tradicionals de recaptar fons, com el cartó o la publicitat en el llibre de festes, que enguany han baixat molt".

322-festeros-2

 

L'acte constarà d'un sopar de germandat, la projecció de vídeos representatius dels distints anys i un detall especial per a cada una de les comissions assistents. Junt amb els festers, també estaran les altres dos entitats encarregades d'organitzar cada any les festes del poble: la Confraria Mare de Déu al Peu de la Creu i l'Ajuntament de Puçol.

Encara que la trobada d'antics festers és probablement la novetat més destacada fins al moment, no és l'única proposta original que esta jove comissió ha posat en marxa: al desembre ja van repartir un calendari amb imatges antigues de les festes, quasi totes elles inèdites; al gener es van sumar a les festes de Sant Antoni muntant una barra per a recaptar fons; en Falles van organitzar la rifa d'una televisió últim model; a finals de març van celebrar la festa de la primavera en l'antiga nau de Renfe; el 4 de juny ja tenen previst la primera trobada d'antics festers... i segur que per a este estiu inventaran algo nou, idees no els falten. El seu problema és un altre: les festes costen molt i diners no hi ha.

 

322-festeros-3 

17 Maig 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres