El 'toc femení' també es va notar en la cavalcada de Reis

El 'toc femení' també es va notar en la cavalcada de Reis

 

Ja ho havien anunciat les ''presidentes'' durant l'entrega de cartes als patges reials, el 31 de desembre, quan van assegurar que la nova imatge de l'Agrupació de penyes es faria extensiva a tots els actes que organitzen en el futur. El 5 de gener, durant la cavalcada de Reis, els vestuaris, la decoració i el disseny de la carrossa de Ses Majestats van complir, folgadament, amb el compromís anunciat.

Va ser a l'octubre passat quan l'Agrupació de penyes va passar per una delicada situació: els hòmens, que feia vint anys qye assumien càrrecs directius, abandonaven la responsabilitat i les penyes corrien perill de desaparéixer si no hi havia algú disposat a assumir la responsabilitat. I ací van aparéixer Ana, Mariló, Maribel, Carmen, Rosi, Carol i Mari Carmen per a fer-se càrrec de la ''nova'' agrupació. Són... les ''presidentes''!

El seu ''toc'' femení es va notar en l'entrega de cartes als patges: nou decorat, més atenció al vestuari, als detalls... Eixa actitud va provocar en algun dels penyistes (que, per cert, són marits de les ''presidentes'') comentaris dels més ociosos, com aquell de Toni Martínez, últim president, que afirmava amb ironia: ''ara tot té un aire a l'Agatha Ruiz de la Prada''.

Les ''presidentes'' es van limitar a continuar treballant, invertint hores a cosir trages i decorats, a preparar amb cura cada una de les carrosses que participaria en la cavalcada de Reis... i el dia 5 van donar la nota.

Després d'una visita dels tres reis i els seus patges a la residència de la tercera edat, on van portar la il·lusió i alguns xicotets detalls als iaios allí allotjats, la cavalcada va partir el divendres, poc després de les 6 de la vesprada, de la residència i després va discórrer pels carrers Rei En Jaume, avinguda Molí, avinguda València, Sant Joan, Bisbe Amigó, Germanes Martínez i plaça del País Valencià.

Van ser més de tres-cents els participants, distribuïts en quinze carrosses. A més de les tres destinades a les penyes, van formar part de la comitiva el centre júnior Caminar, les falles Palau i Hostalets, els festers de 2007, el Màgic, Eugenio, Paco el carter, la Ferreteria, les alumnes del club de gimnàstica rítmica i l'Associació de Discapacitats (ADIS).

A tots ells cal sumar el suport de l'Ajuntament de Puçol, que assumix el cost dels detalls repartits a través de la subvenció anual que aporta a l'agrupació, junt amb la presència de la Policia Local durant tot l'itinerari i el suport de la brigada d'obres i servicis per a muntar l'escenari en la plaça del País Valencià, on finalitzava la cavalcada i els centenars de xiquets allí congregats van poder acostar-se als reis per a recordar-los en persona quins eren els regals que havien sol·licitat i, de pas, demanar-los algunes llepolies.

De tota la cavalcada, destacar el detall en tots els vestuaris dels pastors, que van ser elaborats per a tots els col·lectius per les ''presidentes'' de l'agrupació i, per damunt de tot, la colossal carrossa dels Reis Mags: d'un grandària molt superior al d'anys anteriors, plena de llums de colors, amb un disseny vistós... per descomptat, no va passar desapercebuda.

Per això va sorprendre encara més com era de fàcil desmuntar-la, perquè l'encreuament de l'avinguda València al carrer Sant Joan es realitza per un pas subterrani davall les vies de la Renfe. Pareixia impossible que passara la carrossa, ''però ho teníem tot previst, així que vam desmuntar part de l'estructura en a penes uns minuts, vam creuar el pas i vam tornar a muntar-la, per a continuar la cavalcada'', recorda amb un cert orgull Mariló Soriano, una de les presidentes.

Definitivament, estes xiques ho tenen tot molt estudiat. L'agrupació torna a tindre un futur assegurat i... hi ha ''presid

10 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres