La quarta Setmana republicana recupera documents oblidats de la nostra història

La quarta Setmana republicana recupera documents oblidats de la nostra història

Del 27 al 29 d'abril, l'ajuntament va organitzar la quarta Setmana republicana, que va comptar amb dos exposicions, la projecció d'una pel•lícula i una xarrada amb exregidors i diputats valencians, on es va abordar el paper dels ajuntaments democràtics en la democràcia.
 

Després d'un temps d'oblit, l'Ajuntament de Puçol torna a recuperar la memòria, i amb això als que van fer tants sacrificis, per la llibertat i la democràcia al nostre país, però també en el nostre poble.

I és que l'ajuntament, en la celebració de la seua quarta Setmana republicana ha inclòs una exposició sobre els avanços socials durant la II República, en la que també s'han inclòs unes actes municipals del nostre ajuntament dels últims anys de la República, els primers i últims del Franquisme, i els primers de la recuperació de la Democràcia l'any 79.

Esta exposició es va inaugurar en l'Espai Social La Barraca el passat 27 d'abril, i va anar seguida d'una interessant xarrada sobre el valor de la democràcia i els ajuntaments democràtics.

294-expo

Vam tindre el gran plaer i honor de comptar per a esta xarrada amb: Mónica Oltra, la nostra gran diputada en les corts valencianes; Vicent Garcés, regidor de València l'any 79 una vegada recuperada la democràcia; Joan Ribó, exdiputat de les Corts Valencianes, i tots ells presentats pel nostre regidor Enrique Donate.

La setmana va acabar amb la projecció de la pel·lícula Las trece rosas en la Casa de Cultura el dijous 29 d'abril.

El nostre alcalde José Vicente Martí es va mostrar orgullós d'inaugurar esta setmana republicana, orgullós com a alcalde i com a socialista. A més, va repassar els èxits dels partits republicans d'esquerres, segons les seues pròpies paraules "truncats per una guerra incivil".

Joan Ribó va expressar que "cap llei d'amnistia pot estar per damunt dels delictes contra els drets humans, especialment els de Genocidi", i va asseverar que el nostre país porta molt de temps oblidant i hem de recordar perquè no hàgem de repetir la història.

"És impossible assentar la nostra democràcia si oblidem el nostre passat", va dir Vicent Garcés. "Si oblidem tindrem una democràcia dèbil". També va recordar que el poble espanyol té encara pendent el referèndum de si volem monarquia o República, i que l'any que aprofita el 80 aniversari de la proclamació de la II República en 1931, seria un bon any per a reivindicar-lo.

294-publico

Mónica Oltra va ser més dura: "si s'esta ocultant la memòria és de forma intencionada per la dreta del nostre país".

Va defendre la investigació de jutge Garzón i va dir que no es tracta de desenterrar morts "sinó de soterrar-los dignament com volen els seus familiars"; no hi ha democràcia sense reparació i no hi ha justícia sense memòria i sense la veritat, i va acabar dient que "no pot haver-hi perdó quan no hi ha penediment".

En definitiva una gran setmana, gràcies sobretot al treball del nostre regidor, Enrique Donate, que ha treballat molt per a recuperar de nou la memòria del nostre poble, i esta vegada té l'orgull d'aportar les actes del nostre ajuntament dels anys 38 i 39, perquè puguem conéixer així les ventures i desventures d'aquells demòcrates de Puçol que veien acostar-se ja al pitjor de la dictadura.

Informa: Juanma Busto

294-alcalde-donate

 

29 Maig 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres