Subvencionat un tram del carril-bici que unirà les urbanitzacions, el casc i la platja

Subvencionat un tram del carril-bici que unirà les urbanitzacions, el casc i la platja

L'empresa CAZZ, Inversions i projectes, ha sigut l'encarregada de redactar el projecte per a construir un carril-bici que unisca l'actual carril, que arriba fins el Quarter de la Guàrdia Civil, amb el futur carril inclòs en el Pla Confiança. El tram ara projectat implica crear un pas pel pont que passa per damunt de la V-21.

 

L'opció de dissenyar un projecte que enllace l'actual carril bici amb el futur projecte del Pla Confiança (que implica crear dos carrils per a trànsit rodat, un passeig peatonal i un carril-bici que unisquen el nucli urbà i la platja) va sorgir quan la Conselleria d'Infraestructures i Transport va publicar les seues ajudes per a mobilitat sostenible i pràctiques que no contaminen.

"Vam presentar dos projectes molt semblants, un en el Camí La Mar i un altre en la A-7", explica María José Máñez, tècnic d'Urbanisme. "En estos dos casos consistia a prologar un tram de carril-bici ja existent creant un pas elevat per un pont, un sobre la V-21 i un altre sobre la A-7. Finalment, ens han concedit el projecte del carril-bici sobre la V-21".

El projecte en qüestió ha sigut elaborat per CAZZ, Inversions i projectes, amb un cost total de 18.500 euros, dels quals la subvenció d'Infraestructures cobrix el 80% (o siga, 15.000 euros) i l'ajuntament aporta els 3.500 restants.

No obstant això, el projecte té un llarg procés pendent abans de poder executar-se, ja que, a més del cost econòmic, ha d'encaixar amb altres projectes en la mateixa zona: l'ampliació del Camí La Mar dins del Pla Confiança (que depén de la Generalitat Valenciana), l'ampliació que s'està executant en este moment del tercer carril de la V-21 (dependent del Ministeri de Foment) i el traçat de l'AVE València-Castelló, que passa pel mateix pont pel qual ha de construir-se el carril-bici (projecte que també depén de Foment).

"En qualsevol cas, sent un projecte a llarg termini, si el Pla Confiança continua avant com se nos va aprovar en el seu moment i les negociacions amb Foment seguixen a bon ritme, d'ací a uns anys hi haurà un carril-bici que podrà unir les urbanitzacions amb el nucli urbà i la platja de Puçol, un projecte sens dubte molt ambiciós", assegura l'alcalde, José Vicente Martí.

 

15 Gener 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres