Amb el nou pont sobre el barranc Pascual, les urbanitzacions ja tenen dos accessos segurs

Amb el nou pont sobre el barranc Pascual, les urbanitzacions ja tenen dos accessos segurs

Dijous passat, 7 de gener, s'obria al trànsit el pont sobre el barranc Pascual en el Camí Molí de Vent. L'obra va començar el passat estiu, finançada íntegrament pel Pla E del Govern estatal, i suposa garantir la seguretat de l'accés nord a les dos urbanitzacions de Puçol, Alfinach i Los Monasterios, inclús en època de pluges.

 

Mitjan de gener, mentres polítics i tècnics municipals treballen contrarrelotge per a preparar els distints projectes que han de presentar abans del 4 de febrer al segon Plan-E (Fons Estatal d'Inversió Local per a fomentar l'ocupació en les administracions locals), els resultats del primer Plan-E comencen a ser disfrutats per tots els veïns.

Primer van ser les voreres del nucli antic, després les pistes de pàdel en el Poliesportiu i, des del 7 de gener, les urbanitzacions ja tenen un nou accés fiable, que no s'inunde en les èpoques de pluja. "Este pont sobre el barranc Pascual és la solució a un problema històric", assegura el regidor d'Urbanisme, Juan Manuel Busto. "No sols és una garantia per al trànsit rodat, sinó també per als vianants i els ciclistes, ja que inclou una ampla vorera i un carril bici".

Encara que l'accés principal a les urbanitzacions Alfinach i Los Monasterios es realitza a través de l'Avinguda Alfinach, l'accés a través del Camí Molí, situat més al nord, és més còmode per a una bona part dels veïns, que viuen més prop d'esta segona entrada. No obstant, fins ara no comptava amb un gran trànsit, sobretot a la tardor i hivern, ja que cada vegada que plovia s'inundava pel fet que no tenia pont en l'encreuament amb el barranc Pascual i travessar el barranc no sempre era segur.

Per a evitar les inundacions, Vialobra, que ha sigut l'empresa encarregada de realitzar l'obra, ha construït un pont que supera el barranc amb un galibe de 2'5 metres d'altura i una amplària de 7 metres per als dos carrils del trànsit rodat, a més dels 4 metres de la vorera, part de la qual pot ser habilitada com a carril-bici.

Llanos Martínez, cap de l'obra, destaca l'esforç que ha hagut de realitzar l'empresa per a poder complir els terminis "ja que al principi vam invertir quasi tres mesos realitzant gestions amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder edificar sobre un barranc que és de la seua competència". Per la seua banda, el director de producció de Vialobra, Pedro Lajara, subratlla que el projecte estava previst per a finals d'any "i s'ha obert al trànsit en la primera setmana de gener, a més, ajustant-nos escrupolosament als 513.000 euros del pressupost assignat".

Però les peticions de les urbanitzacions no acaben ací i el regidor delegat, Ignacio Díaz, ja pensa en les millores que este accés segur suposaran no sols per als veïns de la zona, sinó també per a la finca municipal La Costera, "ja que estem pensant que hi haja un itinerari de l'autobús municipal amb parada ací, junt al pont, en la porta de La Costera, la qual cosa facilitaria molt l'accés dels futurs alumnes de l'escola-taller o de l'Aula natura, que esta primavera inaugurarem".

Mentres tècnics i regidors continuen donant voltes als nous projectes del fons estatal, ja només queden dos obres per finalitzar: a finals de gener començaran a funcionar els nous vestidors de la Piscina municipal i a l'abril l'edifici emblemàtic per als jóvens, l'Espai Jove. "Sens dubte, a Puçol el Fons Estatal d'Inversió Local ha servit per a posar en marxa uns projectes molt útils i necessaris per a tots els veïns: ha sigut un diners ben empleat", assegura l'alcalde, José Vicente Martí.

 

14 Gener 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres