La Casa de Cultura oferix una mirada solidària sobre l'educació a Àfrica

La Casa de Cultura oferix una mirada solidària sobre l'educació a Àfrica

El divendres 15, a les 8 vesprada, la Casa de Cultura de Puçol inaugura una exposició fotogràfica amb un doble valor: d'una banda, l'exquisida tècnica del seu autor, Jaime Jesús Mota; per una altra, la labor de sensibilització i solidaritat sobre la situació que travessen els protagonistes de les vint fotografies exposades, els col·legis africans.

 

La Fundació per la Justícia (FXJ) és una organització sense ànim de lucre que treballa en favor dels drets humans i la justícia, a través de projectes de formació, sensibilització i cooperació al desenrotllament, fomentant valors de pau i solidaritat, tant a Espanya com a Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica.

La labor de sensibilització es realitza a través de campanyes que s'exhibixen de forma itinerant, per a arribar al nombre més gran de poblacions. Una de les més prestigioses és Col·legis africans, una col·lecció de vint fotografies de 50 x 60 centímetres, on Jaime Jesús Mota arreplega l'experiència d'estudiants en diversos països d'Àfrica. Representa els sentiments, necessitats i realitats de milions de xiquets que, com els que mostren les fotografies, viuen de forma senzilla.

Col·legis africans va ser guardonada pel periòdic El país en 1997 com la Millor Col·lecció Fotogràfica de l'Any i ha sigut donada per l'autor a la Fundació per la Justícia, perquè els fons recaptats amb la seua exhibició i venda d'originals siguen destinats a projectes educatius.

En el seu llarg caminar, la col·lecció ha recorregut quinze municipis de la Comunitat Valenciana dins de la Campanya de sensibilització Solidària 2006, de la Generalitat Valenciana; ha format part de les activitats del Festival Internacional de Cine, Paz i Drets Humans de València, organitzat per la Fundació per la Justícia, i ha sigut exposada en distints espais col·laboradors, com ara la Casa de Cultura de Puçol.

L'acte d'inauguració serà el divendres 15, a les 8 vesprada, en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, i podrà ser visitada totes les vesprades dels dies laborables fins al 30 de gener.

Els interessats a conéixer més activitats de la FXJ poden visitar la seua pàgina web:http://www.fundacionporlajusticia.org/index.aspe

 

13 Gener 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres