Jocs de taula, primer torneig oficial organitzat pels festers

Jocs de taula, primer torneig oficial organitzat pels festers

El dilluns 24 d'agost s'iniciaven els tornejos de festes amb els jocs de taula, que s'allargaven al llarg de tres dies i que van celebrar el seu final el passat dia 26. Casi cinquanta persones han participat en aquest torneig que han organitzat els festers com part del programa organitzat al llarg de tot l'any.

Després de la tradicional Romeria al Cabeçol amb que s'inicien les Festes Populars i Patronals de Puçol, el Trofeu de Festes de jocs ha obert la veda de les activitats lúdiques i festives del municipi. Amb aquesta iniciativa es pretén, "que la gent isca al carrer abans de les festes i de passada donar-nos a conèixer", comenta Irene Esteve, una de les festeres de 2009 .

A més, es van organitzar jocs populars tradicionals amb la col·laboració de persones majors del poble, jocs amb els quals ells jugaven fa més de mig segle. Aquestes activitats es van desenvolupar en el Passeig de la Constitució i entre els jocs va destacar el parxís, el truc, xinxón, el dòmino, els escacs. "Dels jocs populars hem rescatat el joc de les trompes, el sambori i les caniques", diu Irene Esteve, festera de 2009. "Com el parxís és infantil, els premis van consistir en medalles i llepolies", apunta la festera.

Després de tres dies de torneig, la classificació va quedar de la següent manera:


Truc      1º clasificado Alberto i Unais
2º José i Iván 

Dòmino 1º Vicente Peris i Jesús Castello

Xinxón 1º Rubén Carbonell
2º Paco Ruixo

Parxís  1º Vicente Peris 
2º Blanca Candelas
3º Alba Martínez

Com novetat, enguany, i a part dels tornejos de jocs de taula, s'ha organitzat un Campionat Professional de Parxís, el final del qual serà retransmesa en pantalla gegant en la Plaça del País Valencià, i "que ha tingut una gran acceptació per part dels veïns de la localitat", matisa Manuel Martínez Piñol, regidor de Festes de l'Ajuntament de Puçol.

El concurs de parxís que s'emmarca dins del segon Campionat Professional de Parxís, se celebrarà dissabte que ve 29 d'agost i posteriorment, una discomòbil patrocinada pels festers. En definitiva, molts actes, molt joc, i molta diversió. Aquest és, al cap i a la fi, l'objectiu.

26 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres