Contra la crisi, més treball... començant pel propi equip de govern municipal

Contra la crisi, més treball... començant pel propi equip de govern municipal

El primer ple municipal del nou equip de govern, celebrat el dilluns 24 d'agost a les 13 hores, havia alçat expectació perquè anava a servir per a comprovar quins són les línies mestres que regeixen la nova política local. La conclusió? Cal treballar més per a superar la crisi.

Més hores, més regidors, més dedicació. En dues paraules: més treball. És la filosofia del nou equip de govern per a eixir de la crisi. Una filosofia que va quedar reflectida en el primer ple de la nova etapa, on es va realitzar la distribució de funcions, horaris, sous i responsabilitats, tant dels regidors com dels assessors.

Si l'anterior equip de govern contava amb set regidors, inclòs l'alcalde, i tenia una dedicació de 184 hores a la setmana a les labors de gestió municipal, el nou equip conta amb deu regidors i una dedicació de 252'5 hores a la setmana.

"La nostra intenció és treballar dur per a traure avant els projectes que hi ha en marxa i molts altres que estem intentant portar a la població", explica José Vicente Martí, alcalde de Puçol. "Això implica que hem de treballar des del primer dia, pel que hem passat gran part del mes d'agost estudiant on estem i realitzant reunions per a decidir entre tots a on volem arribar amb el nostre poble".

Encara que oficialment José Vicente no comença a rebre la seua remuneració com alcalde fins al 1 de setembre, els treballs han estat intensos durant agost, renunciant alguns components de l'equip de govern a part de les seues vacances per a poder començar a funcionar. De fet, ja s'han realitzat les primeres reunions de la nova Junta de Govern, formada per José Vicente Martí, Juan Manuel Busto, Dolores Sánchez, Estrella Carcasona, Manuel Martínez Piñol i Enrique Donate, que es reuneix cada dilluns a les 9 del matí.

Ells seran els que assumisquen noves responsabilitats, com decidir els preus públics dels diferents serveis municipals, "una mesura que s'estableix així per a assolir una major operativitat i no haver d'esperar a cada ple per a prendre les decisions", assenyalaDolores Sánchez, regidor d'Hisenda.

La nova organització va a costar una mica més de diners a les arques municipals, ja que l'anterior equip de govern tenia un cost total de 297.854 euros a l'any (inclosos els set regidors i assessors), mentre que el nou equip (amb deu regidors i assessors) tindrà un cost anual de 346.720 euros, és a dir, 48.886 euros més.

La proposta va ser aprovada el 24 d'agost, amb els deu vots favorables de PSOE, Acord d'esquerres i Pavalur, mentre que els cinc regidors presents del Partit Popular van votar en contra. Faltaven dos populars, que estaven de vacances.

25 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres