El dimecres 26 d'agost es presenta el cartell dels bous que es correran el 7 de setembre

El dimecres 26 d'agost es presenta el cartell dels bous que es correran el 7 de setembre

Un victorino, un cuadri, un torrestrellla i un vellosino: quatre bous, quatre ferros llegendaris, per al dia 7, dia gran del bou en el carrer a Puçol, València i Espanya. El plat fort de les festes de Puçol és el dia 7 de setembre, dia taurí per excel·lència, en el poble i en la província de València.

Com ve sent habitual, la Comissió organitzadora dels festejos taurins que giren entorn del 7 de setembre, presenta els cartells en el Sindicat Agrícola de Puçol. L'acte comptarà amb la presència de representants de la corporació municipal i de molts aficionats, i servirà perquè la comissió taurina done a conéixer els bous que correran els carrers de Puçol en data tan assenyalada en el calendari. 

Manuel Martínez Piñol, president de la Comissió organitzadora i regidor de Festes i Festejos taurins, ha anticipat que "per al dia 7 tenim un cartell amb quatre ramaderies de prestigi com són les de Victorino Martín, Torrestrella, Celestino Cuadri i un del Vellosino". A més, per al dia 7 de setembre, s'embolarà un bou cerril de Celestino Cuadri de caixó a piló, el que suposa una novetat amb categoria. "I per al dia 12, dos bous de Gerardo Ortega, un altre de Torrestrella que s'embolarà de caixó a piló i un de Las Ramblas", afig Piñol. A més, durant l'acte de presentació, s'emetran imatges dels bous en el camp que correran els carrers de Puçol en festes.

D'altra banda, es presentarà també la novetat que ha suposat el reportatge sobre el dia 7 de setembre que s'ha repartit junt amb el llibre de festes del 7 de setembre. "Un reportatge -diu Piñol- que pretén repassar l'evolució de la història, sense protagonismes, d'un dia tan assenyalat en el calendari taurí i festiu de Puçol". El reportatge compta amb imatges de l'arxiu de la televisió municipal i imatges cedides per aficionats i veïns que han volgut col·laborar en este projecte. El DVD té una duració de setanta minuts i "els comentaris de la gent són molt favorables respecte al DVD", conclou Piñol.

Al finalitzar l'acte, a què han sigut invitats Juan Enrique Claramunt i Chimo Galcerá, anteriors regidors de festejos taurins, la Comissió ha organitzat un sopar amb tots els que han participat en l'elaboració del llibre i del DVD.

 

24 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres