Baptisme de busseig, una experiència per a submergir-te en ella

Baptisme de busseig, una experiència per a submergir-te en ella

El dissabte 22 d'agost, a les deu del matí, tretze persones es reunien enfront de la caseta de socorristes de la platja de Puçol per a iniciar-se en l'experiència del busseig. Un baptisme extra organitzat en conjunt per l'empresa Valenciana de l'Esport i Salut, juntament amb l'ajuntament, a causa de la gran acollida que havien tingut els anteriors baptismes.

L'ampolla, el filtre, les aletes, la pressió dels oïts... Moltes coses a tenir en compte per al primer contacte d'un bussejador amb el mar i les profunditats. Són les primeres nocions que Edu, l'instructor del centre de busseig Costa Palància de Canet d'en Berenguer, deixa clares en els primers minuts de classe teòrica.

I és que el baptisme de busseig no consisteix només en plantar-se l'ampolla, les ulleres i submergir-se en el mar. Abans de tot això, els participants d'aquesta mini-aventura aquàtica (en aquest primer contacte es submergiran un màxim de quatre metres de profunditat, que ja és prou), han de tenir clars certs aspectes com són els components de l'equip, que nomenàvem al principi, els senyals entre bussejadors (estic bé, regular, pugem... se m'ha acabat l'aire...), tot això per a poder portar a terme aquesta experiència de la millor manera possible.

I de tot això, el més important, l'ampolla d'aire, que no d'oxigen com molts pensem abans de realitzar un curs com aquest, doncs dins de l'ampolla el que hi ha és aire inserit a pressió, com el que respirem habitualment, "doncs si haguera oxigen pur, no podríem respirar, ens rebentarien els pulmons" aclareix Edu, l'instructor.

Una immersió d'uns vint minuts aproximadament, juntament amb un bussejador expert, ha servit als participants per a poder veure més enllà del que estem acostumats. Arantxa Concha, una de les iniciades, afirma que "ha estat una experiència brutal. He vist xicotets salmonets, una llisa mossegada, clòtxines marines que l'instructor m'ha ensenyat i després les ha deixat en el mateix lloc...una cosa que, si no haguera fet aquest curs, no ho hauria vist".

Doncs, encara que no siga una immersió a molta profunditat, i siga al voltant d'una de les escolleres, el mar té molt que oferir. L'alumna contínua: "m'ha resultat difícil al principi controlar-lo tot, el pes de l'ampolla em feia anar-me de costat, i quan ja aconsegueixes agafar el truc, és moment d'eixir, una llàstima".

Tretze persones són les que en aquesta classe de busseig extra han pogut ser batejades, per així dir-ho, baix la mar, una activitat que no sembla estar a l'abast de tots, doncs un curs d'una setmana costa al voltant dels 350 euros, mentre que aquesta iniciació ha estat completament gratuïta.

Una activitat que s'emmarca dins dels objectius que persegueixen l'Ajuntament de Puçol, i l'empresa Valenciana de l'Esport i Salut, que és la de millorar i augmentar els serveis que la platja ofereix, i que no es queden només en tombar-se al sol i torrar-se com gambes, o banyar-se a la vora de la mar sense poder conèixer tot el que la immensitat submarina ens pot oferir.

Sergio Català, coordinador de l'empresa organitzadora, afirma que "molts dels que proven a submergir-se la primera vegada amb ampolles, després s'apunten a realitzar el curs d'una setmana per a aprendre a bussejar realment bé".

I és que, encara que el curs de perfeccionament no és gratuït, el baptisme sí ho és, per això, i a causa de la gran acollida que ha tingut en les últimes edicions, el pròxim estiu, aquells que es senten atrets pel mar i no pensaven mai tenir una oportunitat de conèixer-lo profundament, saben que tindran una cita en la platja de Puçol. T'atreveixes a submergir-te?

Informa: Aitor Caballer

24 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres