Que no se t'oblide: la lluita contra l'Alzheimer té un nom, Diversia

Que no se t'oblide: la lluita contra l'Alzheimer té un nom, Diversia

El diumenge 23 d’agost, a les 22'30 hores, el Teatre Romà de Sagunt es vesteix de gala per a un dels esdeveniments de la temporada: “Diversia”, un espectacle a benefici de l'associació que lluita contra l'Alzheimer en el Camp de Morvedre i Puçol. Més de cinquanta artistes en un acte de dos hores en què ningú, absolutament ningú, ha cobrat gens per col·laborar.

Vicente Seguí (guanyador d'Operación Triunfo), la Nova Big Band, The Blisters, NanosBlues, Poncho, Claudia, Toni Blasco i Emilio Gimeno, Felipe Espinosa, Abdón, Adolfo i Estefanía, Juan Muñoz "Perla", Esther, Nino Ferri, Lourdes Trujillo, Juan Carlos i Sheyla són alguns dels artistes que participen de forma desinteressada en Diversia, un espectacle destinat a lluitar contra l'Alzheimer.

AFACAM (Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol) va nàixer amb la ferma convicció d'unir a aquells que tenien en la seua família algun afectat per esta malaltia. Es va crear amb afany reivindicatiu, però no amb l'objectiu de queixar-se i punt. En un lustre han aconseguit locals on poder reunir-se, treballar, i, sobretot, han aconseguit transmetre informació, fonamentalment en les comarques del Camp de Morvedre y l'Horta Nord.

Però no n'hi ha prou amb informar, també cal actuar i això costa diners. D'ací que hagen posat en marxa distintes iniciatives destinades a recaptar fons amb què ampliar el seu camp d'activitats. Potser la més espectacular que han escomés en els seus anys d'existència siga Diversia, eixe festival que omplirà el diumenge 23 a la nit el Teatre Romà de Sagunt: per només deu euros, un pot disfrutar d'un variat espectacle amb noms de primera fila i, com a brillant final, la presentació de la Nova Big Band, una orquestra que recupera el sabor del jazz i el blues, formada per il·lustres mestres de la Lira Saguntina amb llargues trajectòries a les seues esquenes.

Amb la direcció de Felip Espinosa i Julián Trujillo, el suport en la direcció escènica de Juan Carlos Palmero i les labors de presentació a càrrec de Paqui Rondán, Diversia promet ser una aposta de futur, una altra forma de conscienciar els veïns, mentre disfruten d'un espectacle en què a més de la música hi haurà projeccions audiovisuals, poesia, dansa i tot el que els organitzadors han aconseguit mobilitzar per a difondre la labor quotidiana que ve realitzant AFACAM.

"Són més de cinquanta artistes i deu tècnics que han col·laborat de forma absolutament altruista",destaca Juan Carlos Palmero"Però també cal destacar que estem rebent el suport, en forma de mitjans tècnics o de facilitats per a portar avant el projecte, d'entitats com l'Ajuntament de Sagunt, Bancaixa, la Generalitat Valenciana, Onda cero, Presto, la Lira Saguntina o la Societat Anònima de Gestió de Sagunt".

El diumenge nit, per només deu euros, pots disfrutar i ser solidari amb l'Alzheimer... no deixes que se t'oblide.

20 Agost 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres