
Que no se t'oblide: la lluita contra l'Alzheimer té un nom, Diversia
Vicente Seguí (guanyador d'Operación Triunfo), la Nova Big Band, The Blisters, NanosBlues, Poncho, Claudia, Toni Blasco i Emilio Gimeno, Felipe Espinosa, Abdón, Adolfo i Estefanía, Juan Muñoz "Perla", Esther, Nino Ferri, Lourdes Trujillo, Juan Carlos i Sheyla són alguns dels artistes que participen de forma desinteressada en Diversia, un espectacle destinat a lluitar contra l'Alzheimer.
AFACAM (Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol) va nàixer amb la ferma convicció d'unir a aquells que tenien en la seua família algun afectat per esta malaltia. Es va crear amb afany reivindicatiu, però no amb l'objectiu de queixar-se i punt. En un lustre han aconseguit locals on poder reunir-se, treballar, i, sobretot, han aconseguit transmetre informació, fonamentalment en les comarques del Camp de Morvedre y l'Horta Nord.
Però no n'hi ha prou amb informar, també cal actuar i això costa diners. D'ací que hagen posat en marxa distintes iniciatives destinades a recaptar fons amb què ampliar el seu camp d'activitats. Potser la més espectacular que han escomés en els seus anys d'existència siga Diversia, eixe festival que omplirà el diumenge 23 a la nit el Teatre Romà de Sagunt: per només deu euros, un pot disfrutar d'un variat espectacle amb noms de primera fila i, com a brillant final, la presentació de la Nova Big Band, una orquestra que recupera el sabor del jazz i el blues, formada per il·lustres mestres de la Lira Saguntina amb llargues trajectòries a les seues esquenes.
Amb la direcció de Felip Espinosa i Julián Trujillo, el suport en la direcció escènica de Juan Carlos Palmero i les labors de presentació a càrrec de Paqui Rondán, Diversia promet ser una aposta de futur, una altra forma de conscienciar els veïns, mentre disfruten d'un espectacle en què a més de la música hi haurà projeccions audiovisuals, poesia, dansa i tot el que els organitzadors han aconseguit mobilitzar per a difondre la labor quotidiana que ve realitzant AFACAM.
"Són més de cinquanta artistes i deu tècnics que han col·laborat de forma absolutament altruista",destaca Juan Carlos Palmero. "Però també cal destacar que estem rebent el suport, en forma de mitjans tècnics o de facilitats per a portar avant el projecte, d'entitats com l'Ajuntament de Sagunt, Bancaixa, la Generalitat Valenciana, Onda cero, Presto, la Lira Saguntina o la Societat Anònima de Gestió de Sagunt".
El diumenge nit, per només deu euros, pots disfrutar i ser solidari amb l'Alzheimer... no deixes que se t'oblide.